Ovaj recept za pizzu sam prilagodila, malo toga je ostalo iz originalnog recepta koji je sa mnom podijelila moja prijateljica koja živi u Italiji . Zato sam odlučila podijeliti ga s vama da bi ga mogli svi isprobati, jer je ispao izvrstan.
Kao i druge radne djevojke, i ja pokušavam uskladiti posao a u isto vrijeme kuhati zdravo za svog dečka i sebe, barem dvaput dnevno.
Pokušavam biti kreativna, ne volim iznova jesti istovrsnu ili jednoličnu tradicionalnu hranu ili gotova jela. Ako već kuham onda pokušavam napraviti zdrave, ukusne i lijepe obroke.
Jučer sam prvi puta napravila svoje netradicionalno tijesto za pizzu. Bilo je toliko ukusno da je moj dečko pojeo sve prije nego li sam uspjela snimiti fotografiju i pohvaliti se s njim na Instagramu i Facebooku:)
Recept za pizzu sa sirnom koricom
Priprema tijesta za pizzu sa sirnom koricom
1 prašak za pecivo
1 jogurt (2 dl)
1 mala žlica meda
1 kvasac u prahu ili svježi kvasac
1/2 kg brašna
1 dcl mlijeka
1 jaje
prstohvat soli po ukusu
prstohvat šećera
Nadjev za pizzu
2300 ml umak od rajčica
2 male žlice origana
200 g nasjeckan mozzarella sira
200 g nasjeckanih Provolone sira (ili neki drugi mix sira)
200 g šunke, narezane na kriške
7-8 šampinjona, narezanih
ruka puna maslina
svježi bosiljak
Premaz za tijesto
maslinovo ulje
2 režnja češnjaka
Priprema pizze
1. Zagrijte pećnicu na 250° C.
2. Pomiješajte 1 dl mlijeka s kvascem u prahu, prstohvatom šećera i malom žlicom meda u zdjeli. Ostavite 10 minuta da se kvasac digne.
3. U veliku zdjelu stavite 1/2 kg brašna. Dodajte 1 prašak za pecivo, jaja, jogurt i malo soli. Napravite rupu s prstima u sredini smjese te dodajte mlijeko s dignutim kvascem.
4. Sa žlicom ili vilicom izmiješajte sve sastojke tijesta, a zatim ga umijesite s rukama i oblikujte ga u kompaktnu smjesu. Držite brašno pri ruci i dodajte ga po potrebi, tijesto bi moglo biti ljepljivo na početku.
5. Stavite malo brašna na čistu površinu stola te ga razvaljajte s valjkom za tijesto i oblikujte ga u krug (više volim okruglu pizzu od kockaste). Posipajte po rubovima tijesta narezanu mješavinu sira a rubove tijesta prebacite preko sira te pritisnite prstima da zatvorite rubove.
6. Pomiješajte umak od rajčice, origano, papar i sol u zdjeli te premažite preko tijesta, sve do presavijenih rubova.
7. Ravnomjerno rasporedite sir preko umaka od rajčice, dodajte šunku, gljive, masline i bosiljak.
8. Pomiješajte maslinovo ulje s mljevenim češnjakom, te ga premažite s kistom preko presavijenih rubova pizze.
9. Stavite peći u pećnici oko 15 minuta na 250° C. Možete provjeriti da li je gotova tako da podignete stranu i provjerite dno.
Ova pržena pizza je jako ukusna, možete dodavati ili uklanjati sastojke prema svojoj volji, ovisno što vam se sviđa.
OVDJE pogledajte recept za laganu pizzu koja nije neprijatelj vašoj liniji
Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk