Pileća tažina s limunom i maslinama

Donosimo vam odličan recept jednostavan za pripremu, a iznimno ukusan i hranjiv zbog currya koji je poznat po svojim antiupalnim svojstvima. Pileća tažina jedan je od specijaliteta alžirske kuhinje.

Sastav za recept
1,8 kg pilećih bataka
1/2 kg zelenih maslina bez koštica
1 cijeli limun
2 češnja češnjaka
1/2 čaše vode
1 žličica currya
korijander
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar

Priprema recepta
Operite batke i rasporedite ih u veliku zdjelu sa češnjakom. Dodajte oguljeni limun, zatim masline, sitno sjeckani korijander, curry, prstohvat soli i papra, i maslinovo ulje.
Kratko propirjajte, prelijte vodom, poklopite i stavite da se kuha na slaboj vatri oko sat vremena. Jelo poslužite toplo.

Dobar tek!

Fotografija: jules