Curry od škampa i piletine recept koji spaja jedinstvene okuse ljeta

Da li ste pokušali spojiti piletinu sa škampima, a uz to obožavate curry?
Ovo jedinstveno jelo koje u svom jedinstvenom receptu spaja škampe i piletinu dolazi nam s dalekog i božanstevno lijepog otoka Mauricijusa, a ovo jelo s dodatkom finog currya možete pripremiti i kao ručak i kao večeru.

OVDJE vas čeka recept za senzacionalan curry koji možete napraviti vrlo jednostavno i sami

Priprema je jednostavna, a okusi i prožimanje ovih laganih namirnica potpuno će vas osvježiti.
OVDJE saznajte za 7 top namirnica za brže sagorijevanje kalorija

Sastojci za recept

1kg piletine bez kostiju
500g škampa
100 ml ulja
100 g luka
20 g đumbira
20 g bijelog luka
10 g curry listova
10 g timijana
50 g curry u prahu
200 ml kokosovog mlijeka
1 l pilećeg temeljca
20 g korijandra
20 g mladog luka

Jednostavna priprema currya od škampa i piletine

Očistite škampe, začinite sa solju i paprom i pirjajte ih. Izvadite iz tave. U istoj posudi kuhajte piletinu narezanu na kockice oko 3 minute. dodajte luk, đumbir, bijeli luk, lišće curria, timijan i kuhajte dok ne postane lagano zlatno. Dodajte curry u prahu i dobro izmiješajte. Dodajte rajčicu i kuhajte tri minute.

Deglazirajte sa pilećim temeljcem kako bi dobili sos. Dodajte škampe i kokosovo mlijeko i ostale začine.

Recept s odobrenjem chefa kuhinje resorta Dinarobin Hotel Golf & Spa
Kulinarsku radionicu na Mauricjusu omogućio:
Turkish Airlines Inc.

Facebook Like Button