7 top namirnica za brže sagorijevanje kalorija

Za sve one koji imaju problema s gubitkom kilogramima donosimo listu top 7 namirnica koje će vam pomoći pri bržem sagorijevanju kalorija.

No, predložene namirnice jako su dobra kombinacija i za sve one koji žele imati dobru probavu, a stanice u tijelu nahraniti vrijednim nutrijentima.
Nutricionistica mr. Marina Jakšić uvodi nas u dio prehrane koja će nam koristiti za čišćenje organizma, detoks ali i za pomoć pri gubitku kilograma.

Sok od grejpa

Grejp je jedna od namirnica koja pripada porodici agruma. Ova „gorkasta“ namirnica sadrži organsku salieilnu kiselinu čije je funkcija rastvaranja anorganskog kalcija u tijelu.

Upravo se svježi sok od grejpa preporuča kod osoba koje žele brže potrošiti kalorije.
Otprilike, jedan grejp sadrži više od 80% vode, a važno je da se prilikom ispijanja u njega ne stavlja šećer jer sama kiselina u tijelu stvara vrenje šećera.

unutarnja čajevi

Limun

Sviježe cijeđeni sok od limuna ili popularno zvana „limunada“, osnovo je piće za ljetno osvježenje.

Kao i grejp, limun pripada porodici agruma, bogat je antioksidans i sadrži puno vitamina C. Odličan je za oslobađanje toksina iz organizma, čišćenja organizma i veliki prijatelj pri gubljenju kilograma budući da ubrzava metabolizam.

Zeleni čaj

Jedna od osnovnih namirnica za detoksikaciju organizma je poznati zeleni čaj. Odličan je za gubitak masnoća, ubrzavanje metabolizma, poboljšanja imuniteta, snižava kolesterol u krvi i regulira razinu šećera u krvi.
Za uspješni gubitak kilograma preporuča se biti 2-3 šalice zelenog čaja dnevno bez dodavanja šećera.

Čaj od mente

caj
Bok uz zeleni čaj je i čaj od mente.
U narodu je metvica poznata još kao menta, pepermint ili paprena metvica.

Upravo je čaj od mente jedan od važnih detoksikacijskih čajeva budući da metvica kao biljka sadrži velike količine mentola. Čaj od metvice potiče metabolizam, pospješuje mršavljenje, ima diuretičko djelovanje i ono najvažnije, smanjuje apetit i osjećaj gladi.

Voda

Voda je broj jedan u nadopuni tijela tekućinom. Na nju nikako ne smijemo zaboraviti jer je život bez nje nemoguć. Ljudsko tijelo sastoji se od velikog postotaka od vode, a dnevno se preporuča popiti oko 8 čaša vode kako naše tijelo ne bi dehidriralo.

hrana smoothie SOKOVI

Prirodni sok od mrkve

Sok od mrkve osim pomoći pri mršavljenju ima mnogobrojno ostalih pozitivnih učinaka.

Idealan je za detoksikaciju organizma, bolji rad crijeva i poboljšanja funkcije probavnog sustava.
Ovaj zdravi organski sok može se piti sam, a idealan je u kombinaciji s špinatom.

koža kozmetika beauty limun žena

Mješani sok od đumbira, jabuke i limuna

Još jedna od zdravih organskih kombinacija je mješavina soka od đumbira, jabuka i limuna.
Ova odlična kombinacija raznovrsnog voća odlična je kombinacija za detoksikaciju organizma i ubrzani gubitak tjelesne mase.

Autor: Magistra nutricionizma Marina Jakšić

Facebook Like Button