Jelovnik za mršavljenje – unesite 1500 kalorija na dan i živite zdravo, uz prekrasno tijelo

Želite smršavjeti, ne samo zbog ljepšeg izgleda već i zbog zdravlja, ali tražite konkretan vodič kroz kalorijske tablice i prehrambeni plan do 15000 kalorija dnevno.

Unesite 1500 kalorija na dan i živite zdravo, uz prekrasno tijelo!

Pred vama je jelovnik programiran za mršavljenje žena, a koji se količinski sastoji od optimalnih energetskih udjela makronutrijenata kako je pokazano u donjpj tablici, a isto je tako kvaliteta izbora namirnica u potpunosti zadovoljavajuća za osiguravanje optimalnog unosa hranjivih tvari.

energija1Plan prehrane u jelovniku u potpunosti zadovoljava granicu energetskog unosa za poticanje mršavljenja, a sastoji se od optimalnog unosa proteina za osiguravanje dnevnih potreba za fizički rast i razvoj tjelesnog sustava, zatim adekvatnog unosa masti koje su u visokom postotku nezasićenog biljnog podrijetla, a koje su osnova na staničnom nivou za poboljšanje funkcija i rada organizma.

Tu je i unos ugljikohidrata specifičnih po sastavu bogatih vlaknima i složenim ugljikohidratima koji su osnova za poticanje veće metaboličke aktivnosti organizma, potrebne za proces djelotvornog i zdravog mršavljenja.

OVDJE saznajte zašto se debljamo nakon četrdesete godine života i koja su rješenja?
Da li znate da se vitamin D povezuje s masnoćama oko trbuha?

Princip prehrane ZDRUV, koji obuhvaća 5 obroka s točno određenima energetskim udjelima, optimalan je za postizanje veće metaboličke aktivnosti u tijelu kojim se izaziva proces samoregulacije sustava u organizmu raznim čimbenicima u hrani.

dijeta za zene kalorije jelovnik

Tablica energetskog dnevnog unosa kalorija

Energetski udjeli prikazani u tablici osiguravaju vam pregeld padajućeg dnevnog unos energije u glavnim obrocima koji se nadopunjuje se s dva međuoroka, konstantane energetske vrijednosti izrazito funkcionalnih svojstava za poticanja veće metaboličke i fizičke aktivnosti organizma, a sveukupno za poticanje pojačanog trošenja masnih zaliha, odnosno ubrzanijeg mršavljenja.

Jelovnik s energetskim i kalorijskim vrijednostima:

zajutrak dorucak rucak uzina vecera ukupno kalorija

Cjelodnevni unos hranjvih tvari je iz priložene tablice, kod skoro svih komponenti, vrlo blizu optimalne vrijednosti, a kod nekih čak i korisno povećan, te čini isplanirani jelovnik izrazito učinkovitom smjernicom u prehrani za postizanje poželjnog zdravstvenog stanja organizma kao i tjelesnog izgleda.

Držeći se ovih kalorijskih i energetskih tablica i smjernica kroz 3 mjeseca značajno ćete omogućiti vlastitom tijelu da se izregulira prema zdravstveno optimalnom i energetski uravnoteženom zadovoljavajućem fizičkom pa samim time i psihičkom stanju..

Dajte si priliku za kvalitetniji život!

Tekst: Nikola Roca, magistar nutricionizma
Fotografije: uz dopuštenje Nikole Roca (tablice)

Facebook Like Button