Otkrijte najbolji poticaj za skidanje kilograma i mršavljenje

Otkrivamo nekoliko jednostavnih koraka za poticanje skidanja kilograma i mršavljenje, a savjete nam daje nutricionist mr.Roca.

Želite li se i vi riješiti svojih kilograma?

Ponekad, kada razmišljamo o dijetama, uglavnom na njih gledamo kao na nešto što dugo traje i skoro je pa uvijek iscrpljujuće, a po prirodi smo nestrpljivi i želimo vidjeti rezultate čim prije.

Tko bi čekao godinu dana da smršavi?

Pretilost ili suvišna težina je veliki problem i čini nam mnogo poteškoća kada se radi o zdravlju. No pravi program i dobar plan rješavaju sve naše probleme. Samo mora postojati volja.

Moć osobne promjene dolazi od naše želje za radikalnim usvajanjem novih životnih navika, samoorganiziranja, kontrole i svjesnog shvaćanja mehanizma općih zakonitosti nastalog problema u kojem smo stjecajem raznih životnih okolnosti našli i kojega se konačno odlučno želimo riješiti.

OVDJE saznajte kako uz 1500 kalorija na dan možete živjeti zdravo, uz prekrasno tijelo

Životni stil poslovne žene, koji je u današnje vrijeme prilično žustro tempiran, kako kroz poslovne obaveze tako i osobne ciljeve koje žele ispuniti, donosi kronično zanemarivanje osnovnih tjelesnih i fizičkih molbi i zahtjeva organizma.

Ženama i majkama potrebna je doza opuštenosti i velika količina sreće, a stres i brige je sustižu na dnevnoj bazi.

Potrebne nam je fizička aktivnost, a ne grčevi i ukočenost, redovitost i umjerenost u jelu i piću, a ne neumjerena i neredovita prehrana samo da bi se solidno održali u danu.

OVDJE pogledajte Koliko stres i hormoni utječu na vaše debljanje

Kada tome svemu dodamo probleme s viškom kilograma onda nezadovoljstvo samim sobom još više raste.
Dakako, svatko je danas suočen sa istim i sličnim problemima, no pitanje izlaza iz problema ostaje isključivo osobno.

Afektivna želja za promjenom dolazi isključivo od spoznaje da je problem rješiv, kakav god da bio, i da osobna i svjesna upletenost u samu njegovu srž dovodi konačno do rješenja.

dijeta zena trbuh

Suočavanje sa sobom

Problem viška kila postaje veći ako postoji problem manjka vremena za svjesno i svestrano poticanje njegovog rješavanja, te će vam jedino odluka o manevrima u osobnom privatnom vremenu, kad je već poslovno vrijeme nepromjenjivo, omogućiti pravednu borbu za konačnu pobjedu na dugogodišnjim protivnikom – viškom kilograma.

OVDJE SAZNAJTE Kako krenuti u organizaciju bolje i pravilnije prehrane

Dobro isplaniran radni dan omogućuje vam da držite sve konce u rukama u situacijama koje od vas traže da se u potpunosti pokorite poslu koji morate izvršiti, a opet dobro izbalansirate ostatak vremena kojeg ćete posvetiti sebi za opuštanje, vrijeme u kojem ćete učiniti nešto konstruktivno za sebe.

Promjena je vidljiva tek kao promišljena i svjesna aktivnost koja ju uzrokuje, te ukoliko je stvarno želimo ugledati moramo pomno isplanirati kako i kada je možemo očekivati.

Logika rješavanja problema viška kila zapravo zvuči vrlo jednostavno: Jedi kvalitetno i umjereno, fizički se angažiraj i ne odustaj dok ne dođeš do rezultata.

Iako jednostavno zvuči, samo je snaga volje dovoljna da se tako nešto drastično svakako započne, ali i da se nastavi.

OVDJE pogledajte nekoliko odličnih planiranih dijeta koje su se pokazale jako dobre

Hayeva dijeta:najbolja dijeta prema savjetima nutricionista
Post od 16 sati: najpopularnija dijeta
Smanjite kilograme u nekoliko jednostavnih koraka

Zato vas samo pomno isplanirani individualni prehrambeni plan konstantno i kontinuirano ohrabruje da se vašim svakodnevnim angažmanom nalazite na jednosmjernom pravcu prema sigurnom postizanju zadanih ciljeva.

Prema osobnim preferencijama i potrebama najjednostavnije možete pokazati sebi i drugima kako su za promjenu jedino potrebni želja, volja i trud.

Tekst: Nikola Roca, magistar nutricionizma
Fotografije: Shutterstock

Facebook Like Button