Jelovnik za mršavljenje žena

Unesite 1500 kalorija na dan i živite zdravo, uz prekrasno tijelo!
Jelovnik programiran za mršavljenje žena količinski se sastoji od optimalnih energetskih udjela makronutrijenata kako je pokazano u tablici lijevo, a isto je tako kvaliteta izbora namirnica u potpunosti zadovoljavajuća za osiguravanje optimalnog unosa hranjivih tvari.

energija1Plan prehrane u jelovniku u potpunosti zadovoljava granicu energetskog unosa za poticanje mršavljenja, a sastoji se od optimalnog unosa proteina za osiguravanje dnevnih potreba za fizički rast i razvoj tjelesnog sustava, zatim adekvatnog unosa masti koje su u visokom postotku nezasićenog biljnog podrijetla koje su osnova na staničnom nivou za poboljšanje funkcija i rada organizma, te unosa ugljikohidrata specifičnih po sastavu bogatih vlaknima i složenim ugljikohidratima koji su osnova za poticanje veće metaboličke aktivnosti organizma potrebne za proces djelotvornog i zdravog mršavljenja.

Princip prehrane ZDRUV, koji obuhvaća 5 obroka s točno određenima energetskim udjelima, optimalan je za postizanje veće metaboličke aktivnosti u tijelu kojim se izaziva proces samoregulacije sustava u organizmu raznim čimbenicima u hrani.

gubitak-kilograma-z

Energetski udjeli prikazani u tablici osiguravaju padajući dnevni unos energije u glavnim obrocima i nadopunjuje se s dva međuoroka konstantane energetske vrijednosti izrazito funkcionalnih svojstava za poticanja veće metaboličke i fizičke aktivnosti organizma, a sveukupno za poticanje pojačanog trošenja masnih zaliha, odnosno ubrzanog mršavljenja.

Jelovnik:

zajutrak dorucak rucak uzina vecera ukupno kalorija

Cjelodnevni unos hranjvih tvari je iz priložene tablice kod skoro svih komponenti vrlo blizu optimalne vrijednosti, a kod nekih čak i korisno povećan, te čini isplanirani jelovnik izrazito učinkovitom smjernicom u prehrani za postizanje poželjnog zdravstvenog stanja organizma kao i tjelesnog izgleda. Držeći se smjernica kroz 3 mjeseca značajno ćete omogućiti vlastitom tijelu da se izregulira prema zdravstveno optimalnom i energetski uravnoteženom fizičkom stanju.

Dajte si priliku za kvalitetniji život!

Tekst: Nikola Roca, magistar nutricionizma
Fotografije: uz dopuštenje Nikole Roca (tablice)