Kako krenuti u organizaciju bolje i pravilnije prehrane

Zvuči nemoguće i neizvedivo održavati ikakve dijete, kuhati zbog nedostatka vremena, a na kraju ispada da jako zaposlene žene niti ne unose nutritivno kvalitetne prehrambene namirnice.

U modernom periodu života kada živimo jednim ubrzanim načinom života i nemamo vremena skoro za ništa postavlja se pitanje na koji način uvrstiti pravilnu prehranu u svoj način života te ju uskladiti sa svim ostalim obavezama.

Vjerojatno se mnogo poslovnih žena našlo u situaciji da na svakodnevnoj bazi imaju dosta zadataka koje moraju ispuniti, stalno su prisutne na sastancima, a kada dođu kući uz standardne kućanske poslove koje ih čekaju, pojedine žene nose i svoj posao doma.

posao zena kompjuter

Sada se postavlja pitanje što napraviti i kako maksimalno pomoći takvim ženama da imaju donekle nekakvu prehranu koja odgovara njihovom organizmu, ali i poslovnim obavezama u kojima se nalazi.

U narednom tekstu mi vam donosimo smjernice i savjete kako se što bolje organizirati što se tiče prehrane, a na vama je da se maksimalno potrudite.

Razmislite što želite od svog tijela

Vjerojatno smo se svi barem jednom našli u životu kada smo razmišljajući došli do zaključka da smo nezadovoljni vlastitim tijelom i načinom života kojim živimo. Žene koje mnogo rade zaista nemaju mnogo vremena za kuhanje, no jednom u životu morate stati na „loptu“ i početi raditi na stvarima koje vas ne zadovoljavaju.

prehrana posao žene

Ne postoji magični štapić ili napitak, ništa se ne događa preko noći, a ono najvažnije nitko ne može umjesto vas nešto napraviti ili jesti. U početnoj fazi bitno je da razmislite što želite, jeste li zadovoljene sa sobom te možete li krenuti u nove životne pobjede. Većina stvari, a tako i promjena prehrane započinje u glavi.

Donesite odluku

Nakon što dođete do zaključka da ste nezadovoljne same sa sobom, da imate višak tjelesne mase, skrivate se na sastancima u širokim haljinama i majicama i da izbjegavate socijalna druženja jer se ne osjećate ugodno, onda je ovo početni alarm za životne promjene.

Potražite pomoć nutricionista

Mnoge žene ne znaju ništa o kvalitetnoj i zdravoj prehrani, odnosno kako pravilno kombinirati prehrambene namirnice niti je realno to njihov posao. Zato postoje stručnjaci koji su se godinama školovali kako bi vama sastavili plan prehrane samo za vaše tijelo, a na vama je da im se samo obratite. Oni će vam pomoći, voditi brigu o vama te će vas motivirati.

Na vama je sa ih samo pažljivo slušate i pridržavate se uputa. Kako svatko ne može biti keramičar pa tražimo pomoć stručne osobe, tako je i za skidanje tjelesne mase potrebna pomoć te savjeti školovanog stručnjaka. Neka vam ne bude problem uložiti novac da vam netko kvalitetno i stručno sastavi plan prehrane.

kava žena posao

Čvrsta odluka pola je rješenja

Već kada vam nutricionista sastavi plan prehrane, na vama je da se čvrsto držite svoje donesene odluke te da krenete u ostvarenje svojih ciljeva. Tu će biti potrebna disciplina i dobra organizacija koja će zahtijevati više vremena nego inače, no kada vidite prve pozitivne rezultate vjerujte nam da ćete biti sretne i zadovoljne.

Dobra organizacija i kvalitetno planiranje vremena

Budući da poslovne žene dosta rade upoznate su s činjenicom da je organizacija pola posla. Ista stvar je i s prehranom kada se odlučite za ovaj potez.

Prije kretanja na ikakvu posebnu prehranu sastavljenu od strane vašeg nutricionista potrebno je prethodno napravite dobru organizaciju, odnosno da na papir napišete popis namirnica koje su vam potrebne.

Na običan list papira sastavite popis hrane i krenite u kupovinu. Savjetujemo da ako dosta vremena provodite u uredima i sastancima da vaša kupovina bude jednom tjedno kako se ne biste opterećivali na dnevnoj bazi ili zamarali je li neke namirnice imate kod kuće ili ne.

kuhinja kuhinja

Budite ustrajne u ostvarenju svog cilja

Kada odlučite odustati ili vam se jednostavno više ništa ne da, samo se sjetite zašto ste se našle na ovom putu i hoćete li time biti zadovoljne?

Naravno da nećete jer da ste zadovoljne ne biste niti krenuli.
Ono što smo napomenuli na početku samog teksta sve kreće iz glave te ako se vi kao pojedinac ne možete disciplinirati nitko to drugi za vas ne može učiniti.

Možete imati najboljeg nutricionista na svijetu te odlično pripremljen plan prehrane, no na vama je krajnja odluka hoćete li se ičega pridržavati. Znamo da je na početku sve teško te da će mnoge od vas imati razne isprike, no najvažnije je krenuti. Nemojte čekati sutra već krenite danas sa svojim planom i novim načinom života koji će vas činiti sretnijima.

Autor: mr. nutricionizma Marina Jakšić

Facebook Like Button