Kako što bolje utjecati na gubitak kilograma

Kada osoba želi izgubiti višak nakupljenih kilograma, često uz sav trud i napor ostaje razočarana jer se kilogrami ne smanjuju. U nastavku vam donosimo što može utjecati na kontra efekt skidanja viška kilograma, zbog kojeg će brojke na vagi pokazivati istu brojku i nakon dijete i vježbanja.

Morate piti dovoljno tekućine, barem 6 šalica (od cca 3 dcl) vode na dan. Nikako vodu nemojte mijenjati sokovima jer su oni puni šećera. Voda ne sadrži kalorije, zadovoljava žeđ te hidratizira i ubrzava metabolizam.

Saznajte OVDJE zašto detoksikacija sokovima nije dobar izbor za gubitak kilograma

OVDJE pronađite 4 učinkovite vježbe za trbuh – riješite se prstena oko vašeg tijela
A saznajte i konstruktivne savjete za skidanje trbuha

Samostalno kuhajte!

Česti odlasci u restorane utječu na dobivanje kilograma jer se u restoranskoj hrani kriju skrivene kalorije, zbog čega hranjenje u restoranu nije preporučljivo.

Nikada se nemojte nagrađivati sa nezdravom hranom za primjerice uspješno odrađeni trening, jer će vam na taj način sav vaš trud pasti u vodu. Ako radite na gubitku kilograma svakako izbjegavajte sve što je nezdravo.

gubitak-kilograma

Gdje se krije najviše kalorija

Brojne kalorijese kriju u napitcima poput žestokih pića, vina i pive, pa ukoliko konzumirate više od tri takvih pića u danu vrlo vjerojatno ćete dobiti na kilaži, a kilograme nećete uopće gubiti. Radije ih izbjegavajte!

Previše ili premalo spavanja isto tako može utjecati na višak kilograma, jer i jedna i druga krajnost utječu na kontroliranje gladi i apetita. Ukoliko se osjećate iscrpljeno i umorno radije preskočite tjelovježbu.

OVDJE saznajte koliko stres i hormoni utječu na vaše debljanje

Također, ne smijete imati prevelike razmake između obroka jer ćete na taj način više jesti i usporiti metabolizam. Najbolje je jesti manje i češće obroke zbog kojih ćete bez problema uspjeti gubiti kilograme, pogotovo ako u njih uvrstite zdravo prehranu.

Sjedenje za kompjuterom ne djeluje dobro na vaš izgled jer usporava metabolizam, a i osoba koja dugo sjedi više jede i manje troši kalorija. Ukoliko nemate izbora, barem napravite kratke pauze između sjedenja i napravite kratke učinkovite vježbe kako bi pokrenuli svoj metabolizam.

Lijekovi, menopauza i usporen rad štitnjače isto tako mogu utjecati na prekomjernu kilažu. Ako imate problema sa nekom od tri stavke najbolje je da se obartite liječniku, koji će vam najbolje znati reći što vam je činiti kako bi potaknuli skidanje kilograma.

Facebook Like Button