Konstruktivni savjeti za skidanje trbuha

Mnoge od nas svakodnevno muči grižnja savjest pri pogledu u ogledalo. Uža suknja ili bilo koje hlače nemilosrdno otkrivaju poveći trbuščić ili naslage u obliku “šlaufa” koji se prelijeva preko pasice.

Ono što zasigurno motamo znati vrijedi za sve s ovim problemom a to je da bilo kakva tjelovježba i prehrana idu ruku pod ruku.
Svako jutro čim ustanete napravite 10 čučnjeva, dok hodate do kuhinje dižite i spuštajte ruke uz i niz tijelo, jer će vas ove dvije vježbe razbuditi i emocionalno raspoložiti.

setanje setnja kalorije

Također je dokazano da već u 10 dana, bez prekida, hodajući u komadu po 1 sat gubimo minimalno 3 centometra u struku.
Znači 10 – jedan sat hodanja = 3 centrimetra manje. Mnoge žene iskušale su ovu formulu koja se pokazala lakom, izvedivom i učinkovitom.

Uz tjelovježbu donosimo vam par fantastičnih i također savladivih savjeta u prehrani koji će smanjiti masne naslage i ubrzati put do bolje linije.

bademi2

Grickajte bademe

Kada poželite grickalice, zaboravite na čips ili kokice. U nedavnom istraživanju u Kaliforniji među 65 žena koje su bile na niskokalorijskoj prehrani, istraživači su otkrili su da one koje su zamijenile nezdrave grickalice s orašastim plodovima, imale 50% više uspjeha u smanjenju obujma struka, iako su obje skupine unijele jednak broj kalorija.

Naime, orašasti plodovi poput badema bolje su rješenje jer su bogati nezasićenim masnim kiselinama, proteinima i vlaknima te nas dulje čine sitima, dok čips sadrži znatno više ugljikohidrata i zasićenih masnoća koji omogućavaju nakupljanje masnih naslaga.

Napunite se vlaknima

”Hrana koja se sporije probavlja omogućava i sporiji dotok glukoze u krv.” – kaže Marie Savard, autorica knjige The Body Shape Solution to Weight Loss and Wellness. Zbog toga se u krvi luči manje inzulina, a manje inzulina smanjuje i skladištenje masnih naslaga na trbuhu i oko struka.

Upravo taj efekt najbolje pružaju biljna vlakna zbog svoje spore probave.Naime, u jednom istraživanju na preko 2900 osoba, oni koji su konzumirali najviše vlakana imali su znatno manje kilograma i manje razine inzulina u krvi, te manji opseg struka od onih koji su jeli najmanje vlakana.

Preporučuje se barem 25 grama vlakana dnevno, a najviše ga možete pronaći u povrću, voću, grahu, leći, smeđoj riži, integralnom kruhu i žitaricama.

Zasitite se uz bjelančevine

Gram bjelančevina sadrži jednako kalorija kao i gram ugljikohidrata (a duplo manje od grama masti), ali bjelančevinama treba znatno dulje da se probave, pa i dulje pružaju osjećaj sitosti. Uz to, bjelančevine snižavaju razinu hormona grelina, zaduženog za stimuliranje apetita.

Otkriveno je da su ljudi kojima bjelančevine čine 25% ukupno unesenih kalorija tijekom 6 mjeseci gube skoro dvostruko više masnih naslaga od onih kojima bjelančevine čine svega 12% ukupno unesenih kalorija.

Zato uključite porciju bjelančevina u svaki obrok – jaje za doručak, piletina za ručak, jogurt za međuobrok, riba na žaru ili tofu s povrćem za večeru.

med musli hrana zdravlje secer dorucak

Preskočite umjetne zaslađivače

Umjetni zaslađivači ometaju sposobnost tijela da regulira unos kalorija kroz osjetilo okusa (tijelo ne dobiva signal da unosi previše slatkog kao što je to slučaj kod konzumacije prirodnih šećera), pa na kraju unesemo znatno više kalorija.

Zato radije odaberite zdravije, prirodne varijante zaslađivača poput meda ili smeđeg šećera.

Maknite iz prehrane barem jednu visokokalorijsku namirnicu

Ako eliminirate samo jednu visokokalorijsku namirnicu iz vaše prehrane, poput bogate kave sa šlagom, ili zamijenite topljeni sir i kruh s muslima i mlijekom, možete smanjiti dnevni unos energije za minimalno 250 kalorija.

To znači da uz umjerenu tjelovježbu možete izgubiti od 10 do čak 20 kilograma godišnje!

Facebook Like Button