Bonton uvijek i svugdje

U SAD-u za napojnicu u restoranu budite spremni izdvojiti čak 15 do 20 posto, dok u Tajvanu, Japanu i Nepalu na taj običaj možete zaboraviti – smatra se uvredom. Zvali je napojnicom, mančom, bakšišem ili trinkgeldom, najvažnije je dati je od srca!

Fenomen “pink tax” ili “ružičasti porez” postao je vruća tema u svijetu potrošnje, posebno među ženama. Iako možda zvuči neobično, ovaj termin označava dodatne troškove koje žene često plaćaju za svakodnevne proizvode i usluge.

Bilo da ste pješak ili vozač, uvijek vrijedi biti dobro upoznat s prometnim pravilima i običajima zemlje u koju putujete.

Znate li da istraživanja otkrivaju kako agresivna vožnja pojedinoga vozača utječe na ostale vozače te tako može izazvati lanac stresnih i opasnih situacija na cesti i samim time mogu prouzročiti auto nezgodu.

Jeste li se ikad zapitali kako na pravilan način valja složiti stol? S koje strane sjedi domaćin, a s koje gost? Ide li vilica s lijeve ili desne strane tanjura te koji nož uzeti za predjelo?

Svakodnevni odlazak u dućane zahtjeva poznavanje pravilne kulture ponašanja.

Novi je trend u svijetu koji prihvaćaju mnogi da hranu koja je prehrambeni otpad možemo opet iskoristiti za odlične recepte i izvrsna i ukusna jela.

Iz hrvatskih kućanstava godišnje bacimo više od 86 tona ostataka od hrane koji su mogli biti prenamijenjeni ili pojedeni.

U današnjem modernom svijetu nemoguće je zamisliti da još uvijek postoji sistem podijele ljudi u kaste no one u pojedinim dijelovima svijeta, poput Indije, još uvijek postoje iako su u istoj i zakonom zabranjene.

“Cigara je savršena nadopuna na elegantan stil života”, George Sand.

Parkovi za pse pružaju sigurno i zabavno okruženje za druženje, igru i vježbanje vašeg psa. U ograđenom prostoru, slobodan, bez različitih vodilica i uzica, svaki pas može provesti vrijeme u zabavi s drugim psima.

Ljeto, prekrasno toplo sunce te blistavo plavo more ono je što svi želimo kada pomislimo na potpuni odmor.