Wish nature & healthy

Najvrući i najljući začini svijeta

Kako je mljevena paprika postala ključni sastojak mađarske kuhinje? A rajčica je još jedna vrsta hrane koja se ukorijenila, a došla je daleko od kuće i postala omiljen proizvod.

Riješite se učinkovito negativnosti i osoba koje vas opterećuju

Bezbroj puta smo se zapitali kako se učinkovito rješavati negativnosti u životu odnosno kako spriječiti osobe koje obično stalno kukaju i opsjednute su negativnim prognozama i scenarijima, a nas sprječavaju da živimo ispunjeniji život.

Održavanje mentalnog zdravlja u novim vremenima

Među mnogim problemima, mentalno zdravlje je u ovoj krizi privuklo veliku pažnju.
Izolacija, nedostatak rutine, tjeskoba i suočavanje s gubitkom – prihoda, voljenih ljudi, ustaljenim načinom života, sve to može utjecati na naše mentalno zdravlje.

Ljekovito cvijeće u tanjuru – dobar tek!

Iako vam se možda čini nepristojnom ideja da buket cvijeća, koji vam je neko poklonio, pretvorite u salatu, prelijepi cvjetovi se sve češće nalaze u tanjurima vrhunskih restorana.

Natural indulgence: Novi svjetski trend zbog kojeg želimo razmaziti sva osjetila

Trend “natural indulgence” ulazi u sve pore gastronomije, ali i mode te industrije ljepote kao odgovor na pitanje kako biti u harmoniji sa samim sobom i svijetom koji nas okružuje.

Otkrijte moć biljaka u vašem prostoru

Biljke čine mnogo dobra za ljudsko zdravlje, ali i estetski obogaćuju prostor, kako privatni tako i poslovni.

Najbolji materijali za posuđe i zdravo kuhanje

Stakleno posuđe je odlična zamjena za plastiku jer ne ispušta kemikalije u hranu. Sigurnije je za korištenje u mikrovalnoj pećnici, a mnogi kažu da je i hrana ukusnija nego iz plastičnih ili metalnih posuda.

Ljekovita moć sobnog bilja: Superbiljke koje uzvraćaju ljubav

Jeste li znali da tlo u kojem rastu naše biljke sadržava mikrobe, popularno zvane „vanjski endorfini“, koji djeluju kao prirodni antidepresivi i stimuliraju hormon sreće serotonin u našem mozgu?

Održavanje mentalnog zdravlja – odlične aplikacije koje vam mogu pomoći

Među mnogim problemima, mentalno zdravlje je u ovoj krizi privuklo veliku pažnju.

Ljetne viroze zahtjevaju mudro zapakiranu putnu ljekarnu

Znamo dobro kako su crijevne infekcije česte u ljetnim mjesecima, a mnogi su se s njima susreli barem jednom u životu, baš onda kada je najmanje potrebno: pred sam godišnji odmor, na putu do mora ili pak kada već stignemo na svoje odredište.