Ovo su savršene vježbe za umorna stopala a odraditi ćete ih s užitkom

Stopalo se dijeli na 26 kostiju i 2 sezamske kosti, a sami kostur stopala se dijeli na središnji dio, prste i korijen stopala. Postoje tri točke oslonca koje raspodjeljuju opterećenja prilikom upiranja stopala o podlogu.

Između druge i treće godine se oblikuju svodovi stopala, a pri tome sudjeluju svi mišići potkoljenice, kosti svojim oblikom, snažan sustav i mišići stopala.

OVDJE saznajte kako stopala i dlan pravilnom masažom mogu postati izvor zdravlja i energije

Stopalo je vrlo važan organ zbog dinamičke funkcije kojom omogućuje stajanje i kretanje i statičke funkcije kojom nosi težinu tijela. Zdravo stopalo preko gležnja prenosi opterećenje na stražnji dio, a duž svoda stopala prenosi se na prednji dio.

Grčenje stopala mogu uzrokovati razni uzročnici poput nekretanje, nošenje neudobne i tijesne odjeće, mišićna napetost, predugo sjedenje, manjak minerala u organizmu i predugo stajanje.
Zbog nedostatka magnezija isto tako može doći do grčenja mišića, a nadomjestiti se može konzumiranjem mineralne vode i zelenih lisnatih namirnica.
Magnezij se može unijeti u organizam i putem mahunarki i orašastih plodova.

Ovdje saznajte zašto je refleksoterapija savršena metoda za imunitet i cirkulaciju iz stopala

Za uklanjanje bolova i grčeva u stopalima potrebno je svakodnevno izvoditi vježbe za stopala. Vježbe su jednostavne, a potrebno je vježbati ih svaki dan.

stopala noge

Vježbe za stopala:

1. Zategnite petu i ispružite prste, na način da iz neutralnog položaja stopala ispružite skočni zglob, pa od glave stopala odmaknete prste. Zategnite skočni zglob i povucite prste prema glavi. Vježbu ponovite 10 puta, a položaj vježbe zadržite 3 sekunde.
2. Savijte nožne od glave tako da zategnete petu. Vježbu ponovite 10 puta i položaj zadržite 3 sekunde.
3. Naizmjence zategnite jedno stopalo, dok drugo ispružite. Ponovite vježbu 10 puta, a položaj zadržite 3 sekunde.
4. Kružite stopalima prema unutra i istovremeno primaknite palčeve. Ponovite vježbu 10 puta, a položaj zadržite 3 sekunde.
5. Odmaknite palčeve i kružite stopalom prema van. Ponovite vježbu 10 puta i zadržite položaj 3 sekunde.

Svaku od navedenih vježbi je potrebno izvoditi u sjedećem položaju. Vježbe izvodite svakog dana, ponavljajući svaku 10 puta i zadržavajući svaki položaj 3 sekunde. Nakon nekog vremena ćete osjetiti kako bol iz stopala nestaje.

Facebook Like Button