Zašto je posni sir izvrstan za dijetu i omiljen među ženama

Svježi kravlji sir proizveden od obranog mlijeka najbolje je kvalitete s niskim udjelom masti i punog okusa svježeg sirate je zato izvrstan izbor za lagan, dijetalni i svjež obrok u skladu sa zdravom prehranom.

Nazivaju ga “manekenom među sirevima” jer su njegova niska kalorijska vrijednost i veoma nizak sadržaj mliječne masti idealna za kombinaciju za sve koji vode računa o svom zdravlju i tjelesnoj težini. Odličan je izvor mliječnih bjelančevina i zato je omiljena namirnica sportaša.

OVDJE pogledajte sjajan jelovnik za mršavljenje – unesite 1500 kalorija na dan i živite zdravo, uz prekrasno tijelo

Posebno je prikladan za sve one koji vode računa o pravilnoj, uravnoteženoj i laganijoj prehrani te one koji paze na kalorijski unos te unos masnoća u organizam.

svjezi-sir

Izbalansiran odnos minerala i bjelančevina stavlja ga u red zdravih namirnica Njemačka biokemičarka Johanna Budwig, šest puta nominirana za Nobelovu nagradu, postigla je nevjerojatne rezultate u liječenju mnogih bolesti dijetom koja se temeljila upravo na posnom siru i lanenom ulju.

Jede se u maštovitim kombinacijama koje priliče svježim sirevima s mnogo povrća, tek ponekim začinom, svježim kukuruznim kruhom i za gušt pokojim komadićem suhomesnatih proizvoda.

Nakon tjelesnog napora dobro ga je pomiješati s jogurtom, bobičastim voćem, zasladiti medom i izmiješati u zdrav, proteinski voćni obrok.

U načeli svježi sir se servira uz svježa bijela vina, a ovisno o kompoziciji jela, mogu se sortirati uz aromatične sorte.

Uz dopuštenje: Dukat

Facebook Like Button