4 učinkovite vježbe za trbuh – riješite se prstena oko vašeg tijela

Ima jutara kada nakon buđenja imate grižnju savjesti oko toga što ste sve i u koliko sati večerali, a pogled na vaš trbuh u ogledalu ne ostavlja vas ravnodušnima.

Vjerujemo da pazite što jedete, ali kaže se kakav bi to bio život da se baš svega odreknemo. Divno je pojesti fine zapečene štrukle, poneki kolač ili kalorični burger, ali znamo jednako tako da to sve lijepo moramo i potrošiti na nekoj od sprava za vježbanje ili ciljanim vježbicama.

OVDJE saznajte za ciljano vježbanje prema tipu tjelesne građe

4 učinkovite vježbe za trbuh – riješite se prstena oko vašeg tijela

Uža suknja ili bilo koje hlače nemilosrdno nam otkrivaju povećani trbuščić ili naslage u obliku “šlaufa” koji se ponekad prelijeva preko pasice ili remena :(

Zato krenimo s cirkulacijom tijela od jutra i našeg buđenja

Za bolju cirkulaciju i bolje razbuđivanje svako jutro nakon buđenja napravite 10 čučnjeva i okrenite se lijevo desno iz bokova 5 puta u jednu i isto toliko u drugu stranu, s rukama ispruženim od tijela.
Neka to bude početak vašeg dana prije jutarnjeg tuširanja i kavice ili finog čaja.

vjezbanje za trbuh cucnjevi

Ako odlučite trenirati kod kuće počnite s ove 4 vježbe koje će brzo donijeti izvrsne rezultate

plank vjezba vjezbanje kod kuce

1. Plank – sjajna statička vježba za jačanje cijelog tijela. Možete ga izvoditi na dva načina, a to su upor na dlanovima i na podlakticama. Prilikom izvedbe pazite na ispravan položaj kralježnice, podlaktice ili dlanove smjestite ispod ramena, a glavu i vrat u produžetak tijela.
2. Trbušnjaci – osnovna vježba, lezite na podlogu i podižite trup do djela na kojem najviše osjetite trbušne mišiće, te se kontrolirajući pokret spuštajte natrag, ali ne do kraja. Prilikom izvedbe bitno je da donji dio leđa ostane na podlozi.

trbusnjaci broj serija za skidanje trbuha

3. Ruski twist – sjednite na pod sa savijenim koljenima pod 90 stupnjeva, a trupom nagnutim prema natrag formirajte kut od 45 stupnjeva. S opterećenjem u rukama, bučicama i flašicama napunjenih vodom, (od 3 do 5 kilograma) premještajte ruke sa desne na lijevu stranu zadržavajući ukočeno početnu poziciju. Ovom vježbom aktivirat ćete bočne trbušne mišiće.

skarice vjezba za trbuh

4. „Škarice“ – lezite na pod s rukama uz tijelo te dlanovima okrenutim prema dolje, podignite obje noge te naizmjenično spuštajte i podižite jednu pa drugu nogu. Neka jedno ponavljanje traje 2 – 3 sekunde. Ovom vježbom aktivirat ćete donji dio trbuha.

Ono što zasigurno moramo znati vrijedi za sve koji žele izgubiti kilograme ili učvrstiti trbuh, a to je da bilo kakva tjelovježba i prehrana idu ruku pod ruku.

gdje se nalaze vlakna bjelancevine proteini

Ako niste dovoljno raspoloženi, disciplinirani ili ipak volite da uz vas bude iskusan trener još danas donesite odluku i upišite se u teretanu. Već dva do tri odlaska tjedno i ciljano vježbanje donijeti će rezultate tijekom samo jednog mjeseca u kojem će se naslage oko bokova i struka, ili izbočeni trbuščić, početi napokon topiti.

Vaše raspoloženje počet će rasti, a zadovoljstvo i dobre emocije uvijek donose odlične pomake i u našim životima.

Ako želite izgubiti kilograme ili malo više smršaviti OVDJE saznajte koje namirnice dobro zasićuju i pružaju osjećaj duže sitosti

Facebook Like Button