Koje namirnice dobro zasićuju i pružaju osjećaj duže sitosti

Ako poželite smršaviti ili održati trenutnu težinu tijela saznajte koje su namirnice najbolje, odnosno koje će vas kvalitetne namirnice zasiti i ružiti dugotrajniji osjećaj sitosti.

Hrana koja se sporije probavlja omogućava i sporiji dotok glukoze u krv i stoga se u krvi luči manje inzulina, a manje inzulina smanjuje i skladištenje masnih naslaga na trbuhu i oko struka.

Vlakna su zakon

Upravo taj efekt najbolje pružaju biljna vlakna zbog svoje spore probave. Naime, budete li konzumirali više vlakana znatno ćete smanjiti kilograme odnosno opseg struka.

Konzumirajte barem 25 grama vlakana dnevno kojih pronalazimo u povrću, voću, grahu, leći, smeđoj riži, integralnom kruhu i žitaricama.

gdje se nalaze vlakna bjelancevine proteini

Bjelančevine nas mogu izvrsno zasititi

Ako često imate osjećaj gladi nemojte posezati za brzim umirenjem vašeg želuca.
Gram bjelančevina sadrži jednako kalorija kao i gram ugljikohidrata također treba dulje da se probave, pa zato imate dobar osjećaj sitosti.

Bjelančevine pronađite u jajima, piletini, jogurtu, ribi.

Uz samo malo brige u danu koje posvetimo našem tijelu ono će nam to višestruko vratiti, a raspoloženje koje se budi u nama zadovoljnim pogledom u ogledalo nema cijenu. Pozitiva utječe i na naše emocije jer dobro raspoloženje ide ruku pod ruku s onim kako doživljavaju i ljudi u našoj okolini.

Ne zaboravite na proteine i saznajte zašto su važni

Tajna zdravlja i lijepog izgleda je u proteinima
Proteini su građevni materijal za naše tijelo

Facebook Like Button