Vježbanje ili ne vježbanje s bučicama pitanje je sad

Mnoge moje prijateljice pa tako i ja sama sklanjam se od vježbanja s bučicama.

Otkuda mi ta zamisao da će mi mišići na tijelu postati kao kod čovječuljka zaštitnog znaka za Michelin gume ne znam, ali znam da nikako ne spadam u tip žena koja bi voljela imati jake i vidno izdefinirane mišiće.

No, onda sam s dolaskom u moju omiljenu teretanu i uz objašnjenje trenerice Ane popustila i počela vježbati s bučicama, doduše s vrlo malim težinama, jer moji neistrenirani mišići nisu mogli podnijeti ponavljanja s težinom većom od 1,5 kg. Naravno da sam shvatila da bi mi trebalo jako dugo vremena i ponavljanja mnogih vrsta vježbi s velikom težinom da bih se pretvorila u macana poput Michelina:).

vjezbanje esplanada bucice

ZABLUDA: Ne želim vježbati s utezima, jer ću stvoriti krupne mišiće mase.
Ovo je zaista jedna od najčešćih zabluda. Za dobivanje jakih mišića tijela potreban je dug i mukotrpan rad, koji će se teško steći rekreativnim vježbanjem s bučicama.

ISTINA: Rad s bučicama nudi velike beneficije za naše tijelo jer se povećava snaga mišićne mase, reducira se potkožno masno tkivo i povećava se bazalni metabolizam.

Super vježbe za oblikovanje cijelog tijela donosi nam trenerica Ana iz Health cluba Esplanade

Uz ove 3 vježbe vrlo brzo ćete oblikovati cijelo tijelo i biti zadovoljni svojim „zategnutim„ izgledom. Svaki drugi dan preporučuje se pauza kako bi se mišići oporavili i postali jači. Svaku vježbu izvodite u 3 serije po 15 ponavljanja. Početnici neka koriste opterećenje od 2kg.

1. Čučanj s ramenim potiskom
S bučicama u rukama oslonjenim na ramena stanite i raširite noge u širini ramena, spustite se u čučanj pazeći da su leđa ravna a trbuh čvrst, pri podizanju potisnite bučice iznad glave. Ovom vježbom aktivirat ćete mišiće nogu, stražnjice i ramenog pojasa.

2. Iskorak u mjestu
Stojeći uspravno sa stopalima u širini ramena i rukama ispruženim uz tijelo u kojima držite bučice zakoračite naprijed. Spuštajte se do kuta koljena od 90 stupnjeva, podignite se kontrolirajući pokret. Nakon 12 ponavljanja ponovite vježbu sa suprotnom nogom.

3. Veslanje u položaju planka
Zauzmite položaj prednjeg planka s bučicama u rukama. Naizmjenično povlačite podlakticu jedne i druge ruke uz trup tako da su podlaktica i nadlaktica pod pravim kutem.
Naravno rezultati ovise ne samo o vježbanju nego o vašoj dosadašnjoj formi i ponajviše o prehrani.

Tekst: Ana Markotić

Health club Esplanade
Health Club
T. +385 (0)1 4566 059
M. +385 (0)91 4566 601
E. info@healthclub-esplanade.com

Facebook Like Button