Vježbam uz svoju omiljenu seriju i napokon vidim rezultate

Sto puta, ma iskreno i više od toga, odlučili smo da ćemo se početi kretati.

Kod žena je to uvijek obećanje prema sebi koje manje više (svaka čast onima koje vježbaju redovito i u kontinuitetu) ode s prvim jesenskim danima kada krenu obiteljske obveze, a o poslovnima ne treba niti govoriti.

Želimo, hoćemo i znamo da moramo, čitamo članke o dobrobitima vježbanja, a da možda pokoju kilicu ili oblikovanje tijela niti ne spominjemo. Ali, život čini svoje.

Odlučili smo vidjeti kako na pragmatičan način svrstati vježbanje u 24 sata sumanutih obveza gdje smo u konačnici i premoreni i sami sebi kažemo: „ Pa imam li ja pravo na malo odmora“. I onda ipak gledanje neke omiljene serije ili filma s nogama u zraku uz omiljeni sladoled zamijeni kretanje ili odlazak u teretanu.

Teretana, ahahaha, puno ljudi, znojni strojevi i pogled na redovite vježbače donosi frustracije i pitanje kada ćemo mi tako izgledati.

No, nije tako nedostižan spoj odmora i vježbanja. Upravo tako.
Isprobali smo toliko lijepu teretanu u Esplanadi u Zagrebu koju bi preporučili svima koji malo vježbaju, pa odustanu pa opet zbog grižnje savjesti povremeno vježbaju.

Naime, ova teretana djeluje smirujuće i puni tako dobrom energijom zbog koje se poželite vratiti u nju. No, najveći okidač bila je trenerica koja tvrdi da uz malo truda možete svoje tijelo dovesti do boljeg zdravlja i toliko željenih rezultata.

esplanada teretana

Idemo ispočetka

Pitanje je bilo kako se ne osjećati kao da nešto odrađujemo dok zamišljamo svoj krevet u dnevnom boravku i vrijeme u zasluženom odmaranju?

Jednostavno, ispred pokretne trake upalite svoju plazmu, stavite svoju omiljenu seriju i pokrenete svoje nogice u laganom kretanju koje niti ne osjetite dok gledate napete scene vaših omiljenih aktera. I već je prošlo 20 minuta ili za koji dan pola sata hodanja, bilo na mekanoj traci bez opterećenja ili uz „nježnu“ uzvišicu kao da šećete kroz brežuljkasti kraj.

Rezultati garantirani:

U pola sata hodanja možete potrošiti oko 120 kalorija. Hodanje duže od 20 minuta ulazi u kategoriju aerobnog treninga, čime osoba svakako radi na poboljšanju svoga zdravlja.

Povećava se maksimalni primitak kisika, smanjuje se opterećenje na srce i definitivno se smanjuje stres.
Hodanjem uzbrdo vaši gluteusi i listovi se moraju pojačano aktivirati i time podižete potrošnju kalorija.

Nakon desetak dana

Trideset minuta vrlo laganog trčanja, umjerenim intenzitetom, utrošit će oko 450 kalorija.
Ovo je aktivnost koja istodobno jača kardiovaskularni sustav i mišiće, sagorijeva masti i poboljšava imunosni sustav.

I sve to dok ste odgledali najnapetije scene svoje omiljene serije.
Pa zar to nije fantastičan spoj zdravog i uživancije. I još vas nitko nije ometao zvonjavom telefona ili brigom oko toga što ćete kuhati:)

IZDVOJENO:
Dokazano je da svakodnevnim hodanjem u punom satu bez prekida, u roku od 10 dana u struku gubimo 3 cm, osjećamo se bolje, srce nam radi snažnije, bolje smo i optimističnije raspoloženi.

Zamjena za hodanje na otvorenom prostoru u punom satu, pogotovo u vrijeme nadolazećeg jesenskog i zimskog lošijeg vremena, je pomična traka koja 1 sat zamijenjuje s pola sata ove prakse, a rezultati su isti!

esplanada sauna

I to nije sve

U Esplanadi su vam na raspolaganju mekani ogrtač i neograničen broj ogromnih mirišljivih ručnika, voda iz automata, a sauna u ženskoj garderobi neodoljiva je nakon vježbanja. Uz briljantno čist prostor garderobe i velike tuš kabine na raspolaganju je i luksuzna kozmetika za cijelo tijelo.

I što još reći, osim pa to je to!

Health Club Esplanade
Health Club
T. +385 (0)1 4566 059
M. +385 (0)91 4566 601
E. info@healthclub-esplanade.com

Facebook Like Button