Što je nabolje činiti s 45+?

Naše tijelo počinje se polako mijenjati u četrdesetim godinama života, a to znači da se moramo više posvetiti i pozabaviti nama samima. Iza četrdesetih zdravi naslijeđeni geni počinju slabiti te je samim time tijelo podložno našoj brizi i bitnim odlukama u njegovoj njezi.

Brojni toksini iz okoliša, nepravilna prehrana, stres te korištenje lijekova tijekom života uzrokuju da naš organizam sve teže neutralizira loše posljedice.

Kvalitetna njega s 45+

U četrdesetima godinama žene počinju primjećivati znatnije promjene. Nešto izražajnije bore oko očiju, usana i na čelu. To je znak i signal da koža u tim godinama zahtijeva pomniju pažnju.

Stres i užurban način života nažalost upravo naša koža pokazuje prva postajući sivkasta i umorna, a mišići lica počinju se opuštati. Ne treba zaboraviti da iza četrdesetih kreću i hormonalne promjene u tijelu koju poznajemo kao menopauzu.

U menopauzi postoji tendencija nakupljanja kilograma, što je zaštitni mehanizam organizma koji tako nastoji povećati količinu estrogena koji se proizvodi u masnim stanicama. Ako tome pridodamo neuravnoteženu prehranu, zagađeni gradski okoliš i pretjeranu izloženost UV zrakama, čini se da nema pomoći i da su ti neželjeni čimbenici dodali još koju godinu našem licu.

cetrdeset

Njegu kože kako bi se očuvao mladalački izgled iznimno je važno potencirati i iznutra. Pravilna prehrana i fizička aktivnost ključni su elementi.

Preporučena prehrana s 45+

Kako bi smanjili djelovanje slobodnih radikala potrebno je koristiti namirnice koje sadrže biološki aktivne tvari koje smanjuju djelovanje slobodnih radikala.

Kod djelovanja vrlo su važni vitamin C i E, selen, beta-karoten i bioflavonoidi. Dakle, preporučuje se korištenje namirnica koje sadrže većinu bioregulatora poput: šljiva, trešnja, grejpa, crvene paprike, cikle, grožđa i ribizla.

Pokušajte konzumirati više od 50 % namirnica u sirovom obliku tijekom dana, smanjite unos rafiniranog šećera i žitarica, povećajte konzumaciju tekućine i biljnih čajeva, a voće i povrće neka se svakodnevno nađe na vašem tanjuru. Svakako je za naglasiti da koštana masa počinje gubiti pa je ženi potrebna dnevna doza od 1000 mg kalcija.

cetrdeset-1

Zanimljivost

> Ne zaboravite zašto su Francuskinje vitke, jer održavanje tjelesne težine u 45+ itekako je važna za zdravlje

One uživaju u hrani, ali pritom dobro znaju da je umjerenost tajna za održavanje skladne figure. Kada se pred njih stavi plata s 10 vrsta sireva, većina će probati jedan ili dva.

Dakle, itekako su svjesne da je umjerena količina hrane najvažnija stavka u održavanju vitkosti.

Preporučena prehrana:

> Doručak – svježe voće, šaka orašastih plodova, jaja, napitci koji sadrže LGG
> Ručak – za ručak bi se trebali skoncentrirati većinom na kvalitetne proteine kao što su nemasno meso i ribu te kvalitetne ugljikohidrate koji su bogati mikronutrijentima kao što je zeleno lisnato povrće, grašak, kupus. Ne zaboravite na omega 3 kiseline i koristite maslinovo ulje kao začin
> Užina – Limunada od cijelog limuna i 4 kockice tamne čokolade s minimalno 70% udjela
> Večera – kada naše tijelo ne treba više toliko energije i spremno je za počinak najbolje je pojesti zrnati sir u kombinaciji s nekom vrstom salate
Preporučene vježbe u 45+

Mnogi pokazatelji govore kako žene u četrdesetima postaju manje aktivne te počinju dobivati na težini, a mišićna masa počinje padati što znači da se svakako treba nastaviti baviti vježbanjem. U slučaju da je do četrdesete tijelo bilo redovito aktivno u nekom sportu treba se nastaviti baviti njime, ako to tijelu i dalje odgovara.

Vježbe u dvorani: Vježbe na otvorenom:
Aquarobic Šetnja u trajanju sat vremena
Hodanje na traci Vožnja biciklom
Pilates Joga

Jednostavni rituali za predivnu kožu

> Jednom tjedno svakako treba očistiti pore pilingom
> Dnevno, ujutro i popodne kožu valja očistiti tonikom
> Ujutro kožu treba nahraniti kremom namijenjenoj vašem tipu kože
> Navečer, nakon čišćenja, kožu treba nahraniti kremom za oko očiju i kremom za lice prema tipu kože
> Svaku večer masirajte kožu lica nježnim kružnim pokretima koji će povećati cirkulaciju, a samim time i poboljšati unos preparata za njegu dublje u pore kože
Facebook Like Button