Kako vitamin C pomaže našoj koži lica

Koliko znate korisnih svojstava vitamina C, a da nije u pitanju samo jačanje imuniteta?

Donosimo nekoliko njih koje će vam poboljšati svakodnevnu kvalitetu života i pomoći vašoj koži da blista od energije.

Česte promjene temperatura u hladnim danima, ubrzan tempo života, ponekad i nepravilna prehrana te pomanjkanje kvalitetnog sna utječe na zdravlje, te našu kožu i raspoloženje. Samo jedan vitamin može riješiti skoro sve probleme – vitamin C. Osim što je koristan, ovaj izvanredan vitamin neophodan je za organizam jer bez njega se ne mogu obavljati pravilne tjelesne funkcije.

lice-estetska-1

Vitamin C ubrzava metabolizam

Žene ovu korisnu informaciju sigurno bolje poznaju od muškaraca i baš zato započinju jutro sa unosom vitamina C znajući da će im on pobojšati cijeli dan. Naime, vitamin C povećava količinu masti koja se sagorijeva vježbanjem te ih pretvara u energiju. Pokrenite se uz pomoć vitamina C!

Vitamin C poboljšava izgled kože

Vitamin C najbolji je antioksidans koji se prirodno nalazi u koži. Štiti stanice od slobodnih radikala – otpadnih produkata metabolizma koji se nakupljaju u tijelu i utječu na brže starenje kože, te omogućuje prijenos nutrijenata i kisika unutar kože.

Upravo zato je čisti vitamin C izvanredan u borbi protiv bora i odličan je za hidratizaciju kože. Ako je jedan od glavnih sastojaka kreme za lice C vitamin znajte da je odličan u hladnim danima jer pruža intenzivnu hidratizaciju, pospješuje regeneraciju kože lica i omogućuje joj dodatan unos kisika. Vitamin C kao jedan od glavnih sastojaka krema omogućava blistavost kože i njenu regeneraciju.

Pomaže pri regeneraciji kože i štiti ju

Poznat kao svojevrsni lijek, vitamin C regenerira kožu te ju čini mladolikom i svježom. Pospješuje i proizvodnju kolagena koji pomaže pri zarastanju rana i ožiljaka, a zahvaljujući svojstvu djelovanja kao antioksidans štiti vašu kožu i od štetnih UV zraka.

Vitamin C popravlja vaše raspoloženje

Ovaj svestrani vitamin pozitivno utječe i na vaše raspoloženje tako što regulira razinu šećera u krvi. Razveselite se jednim jednostavnim potezom – popijte sok od cijeđene narandže ili limuna! Rezultate ćete osjetiti momentalno.

Nemojte čekati da vas vaše tijelo upozori na manjak vitamina C, uključite ga u svakodnevni život i iskoristite njegove blagodati.

Facebook Like Button