Kruh s maslinama i ružmarinom

Tko još nije poželio sam ispeći kruh koji će mirisom opčiniti dom, a naročito kada se domaćem tijestu pridruže mediteranski okusi poput maslina i ružmarina. Kako bi omjer bio točno pogođen, a svi koji će jesti kruh oduševljeni, donosimo recept čije nam je tajne spravljanja otkrio chef Saša Polojac u Miele Experience Centeru.

Kruh s maslinama i ružmarinom

Sastojci
500 g oštrog brašna
500 g glatkog brašna
100 g maslina bez koštica
10 g soli
5 g šećera
15 g suhog kvasca
0,5 l vode
0,1 l maslinovog ulja
Ružmarin i krupna sol za posipanje

Priprema
Kvasac, šećer i 0,2 l vode ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.
400 g oštrog i 500 g glatkog brašna pomiješati. Dodati sol i masline izrezane na sitne kolutiće.
Dodati kvasac i ostatak vode te miješati dok ne postane kompaktno.
S ostatkom oštrog brašna reguliramo tvrdoću tijesta i na njemu mijesimo tijesto.
Izmiješano tijesto pustiti da stane oko 20 minuta na sobnoj temperaturi da se krene dizati nakon čega ga stavljamo u posudu za pečenje.
Posipati ružmarinom, soli i maslinovim uljem.
Peći na 180 °C oko 45 minuta.

Želimo vam dobar tek!

Kulinarsku radionicu i domaće recepte omogućio Miele.