Kako se radi domaći kukuruzni kruh sa špinatom

Trend je jesti domaći kruh, a sve više ljudi voli ga peći u svojoj kuhinji.
Kako se širi kultura pečenja domaćeg kruha tako nastaje sve veća želja za različitim okusima zato vam donosi recept za savršeno ukusan kukuruzni kruh sa špinatom.

Sastojci za recept:
Za 6 osoba
150 g kukuruznog brašna
150 g griza
1 prašak za pecivo
1,5 dl suncokreteovog ulja
3 jaja
2dl mlijeka
2 dl jogurta
Žlica soli
150 g sira
150 g špinata
½ žlice suhog origana

Način pripreme:
U posudu odgovarajuće veličine dodati obje vrste brašna, griz i prašak za pecivo. Dobro promiješati. Dodati ulje, mlijeko i jogurt. Promiješati, pa zatim dodati jaja, sir, špinat, origano i malo posoliti. Uključiti pećnicu da se zagrije na 250 stupnjeva Celzijusevih. Smjesu položiti u lim obložen papirom za pečenje ili namazati i posuti brašnom. Peći 5 minuta na navedenoj temperaturi, a zatim smanjiti temperaturu na 200 stupnjeva i peći oko 20 minuta.

Poslužiti toplo.

Facebook Like Button