Kruh s maslinama i ružmarinom

Poznati hrvatski kuhar Saša Polojac podijelio je s nama recept za kruh s maslinama i ruzmarinom. U vrijeme blagdana najveća je poslastica ispeći domaći kruh koji će donesti u naš dom dašak zajedništva i sreće.

Sastojci
500 g oštrog brašna
500 g glatkog brašna
100 g maslina bez koštica
10 g soli
5 g šećera
15 g suhog di-go kvasca
0,5 l vode
0,1 l maslinovog ulja
ružmarin i krupna sol za posipanje

Priprema
Kvasac, šećer 0,2 l vode pomiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.
400 g oštrog i 500 g glatkog brašna pomiješajte, dodajte sol i masline narezane na sitne kolutiće.
Dodajte vodu u koju ste zamiješali kvasac te ostatak vode brašnu i miješajte dok tijesto ne postane kompaktno.
S ostatkom oštrog brašna regulirajte tvrdoću tijesta i na njemu mijesite tijesto.
Izmiješano tijesto pustite da odstoji oko 20 minuta na sobnoj temperaturi nakon čega ga stavite u posudu za pečenje i pospite ružmarinom, krupnom soli i prelijte maslinovim uljem.

Recept:Saša Polojac
http://www.erudio-usluge.hr/
Fotografija: Henner Zeller

Facebook Like Button