Domaće torteline s maslinovim uljem

Isprobajte domaće torteline chefa Vinka Frlana s maslinovim uljem nadjevene od ukusnih pinjola, skutom i pancetom.

Sastav za tijesto:
100 goštrog brašna
100 g glatkog brašna
2 žlice maslinovog ulja
5 g soli
2 komada domaćih jaja

Nadjev:
400 g
100 gpinjola

Umak:
3 zrelije kruške
Panceta tanko rezana
Malo maslaca
Sol

Priprema recepta:
Umijesiti tijesto i pustiti ga da odstoji 2 do 3 sata na hladnijem mjestu. Razvaljeti tijesto te ga napuniti sa skutom i kuhati 2 do 3 minute.

Do tada peći kruške otprilike 20 minuta na 170 stupnjeva, oguliti ih i usitniti štapnim mikserom te dodati malo maslaca. Posoliti prema želji. Kuhane torteline popržiti na panceti i poslužiti na kremi od kruške.

Dobar tek!

Stancija Kovačići

Facebook Like Button