Pohani cvjetovi tikvica na rimski način

Idemo kuhati :) Uvijek je zanimljivo pripremiti nešto ukusno u svojoj kuhinji zato vam donosimo novi recept koji ce vam se zasigurno sviđati.

Sastojci za recept

cvjetovi tikvice 10-12 komada
mozzarella 100 g
inćuni 10-12 manjih fileta

Za tijesto

rižino brašno ili glatko pšenično brašno 100 g
ledena voda 200 g
Sol
Ulje za prženje (suncokretovo)

Postupak:

Iz cvjetova tikvica pažljivo izvadite tučke. Mozzarellu narežite na manje komadiće pa njome napunite cvjetove. U svaki cvijet dodajte filet inćuna. Od ledene vode i brašna napravite gušću smjesu za pohanje. Uronite napunjeni cvijet tikvica u smjesu pazeći da cvijet bude obuhvaćen sa svih strana smjesom pa stavite na vruće ulje (170-175°C). Pohajte svega par minuta, dok se tijesto lijepo ne zarumeni. Izvadite na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim papirom kako bi upio višak masnoće. Posolite.

Služite odmah.

Dobra tek!

Uz dopuštenje: XOXO (sve fotografije)