
Ovaj recept, za riblje meso lososa i zdravu palentu ili žgance, kao i većina recepata koje dijelim je jako jednostavan i zdrav.
Moji su me ukućani zamolili da iznova i iznova radim ovaj recept, a nakon što sam prvi puta napravila losos uz palenti u kombinaciji s svježom salatom od krastavaca i mrkve.
Ovaj recept možete pripremiti uz neki drugi odrezak ako niste veliki ljubite lososa.
Sastojci za recept
Salata od krastavaca
1 krastavac
pola šalice grčkog jogurta
1 češanj češnjaka
1 žličica limunove korice
1 žličica limunova soka
sol i papar
Salata od mrkve
1/2 žličice kima
1/4 žličice mljevene kurkume
1 veća mrkva
1 i 1/2 žličica svježeg nasjeckanog, peršina
1 žličica maslinovog ulja
1 žličica soka od limuna
Losos
2 filea od lososa
1 žličica maslinovog ili kokosovog ulja
sol i papar
Palenta
1 i 1/2 šalica palente
3 šalice vode
Salata od krastavaca i jogurta
Prvo pripremite umak od jogurta jer mu treba 10 – 20 minuta u frižideru kako bi se ohladio. Umiješajte tanko narezan krastavac, grčki jogurt, češnjak, limunovu koricu i sok u zdjeli i lagano izmiješajte. Posolite i popaprite po želji. Umak, bez krastavaca može stajati do tri dana u frižideru za kasniju upotrebu.
Salata od mrkve
Prepržite sjeme kima minutu do dvije na laganoj vatri. Dodajte mljevenu kurkumu pred sam kraj. Dodajte tanko narezane mrkve, maslinovo ulje, peršin i limunov sok. Dodajte morsku sol i limunov sok. Obično sve dobro promiješam u tavi na srednjoj temperaturi oko minutu te prebacim u zdjelu u kojoj se ohladi i poslužim.
Priprema recepta za losos uz palentu ili žgance
Začinite filet lososa sa solju i svježe mljevenim paprom. Zagrijte maslinovo ili kokosovo ulje na srednje jakoj vatri oko 3 do 4 minute te okrenite na drugu stranu. Palentu skuhajte u tri čaše vode. Gotova je za minutu.
Obećavam vam ako ste ljubitelj lososa sviđat će vam se ovaj recept.
Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk
