Grdobina u panceti uz palentu s camembertom

Grdobina u panceti uz palentu s camembertom savršeno će prijati svakom istančanom nepcu koje voli izvrsnu ribu i specifične okuse sira koji daje posebnu notu ovom jelu.

Sastojci za recept
8 x 80 fileta grdobine
8 tankih ploški pancete
8 listića svježe kadulje
1/2 žlice maslinova ulja
1 glavica luka srebrenca
1/4 šalice maslaca
krupna morska sol, crni papar

Palenta s camembertom
1/2 camemberta
3 šalice mlijeka
1/3 šalice maslaca
3/4 šalice kukuruzne krupice
2 naranče

Priprema recepta
Filete grdobine posolimo, umotamo u kadulju a potom u pancetu i pričvrstimo čačkalicom. Prepržimo ih na maslinovu ulju u liku s obije strane i zapečemo u pećnici 15 minuta na 180C. Ako je grdobina svježa, u sredini može ostati napola pečena, imat će svježiji okus.

Priprema palente
10 g maslaca rastopimo i dodamo mlijeko. U prokuhano mlijeko dodamo kukuruznu krupicu, sušenu koricu naranče i miješamo na umjerenoj temperaturi dok se palenta ne počne odvajati od posude. Na kraju dodamo na ploške narezan camembert, s kojega smo prethodno odstranili plemenitu plijesan i ostatak maslaca te maknemo s vatre i miješamo sve dok smjesa ne postane jednolična. Topla palenta poslužuje se uz grdobinu i reducirani sok od naranče.

Facebook Like Button