U slučaju da ste ljubitelj iznimno ukusnih morskih plodova u kombinaciji s hranjivim povrćem ovaj recept će vas potpuno oduševiti.
A OVDJE pronađite još nekoliko sjajnih recepata s okusom mora
Punjene lignje s kozicama, krakovima i mozzarellom
Rižoto od škampi i školjki savršeni spoj okusa na vašem tanjuru
Jadranske lignje prema originalnom dubrovačkom receptu
Ana Grgić donosi recept za kremasti rižoto od šparoga i škampi
Sastojci za recept:
350 g špageta od soje
10 repova gambora
4 svježe male lignje
1 jaje
1 glavica luka
1 mrkva
80 g svježeg graška
80 g kelja
3 žlice maslinovog ulja
100 ml povrtnog temeljca
peršin, sol i papar
Priprema recepta:
Očistite repove gambora i operite lignje pod mlazom vode, izvadite utrobu i očistite ih. Otvorite ih i narežite na trakice. Umutite jaje sa solju i paprom i ispržite kajganu.
Očistite povrće i tanko ga narežite na sitne kockice. Narežite luk i stavite ga u wok na zagrijano ulje; dodajte grašak i, malo kasnije, ostalo povrće. Posolite i popaprite, a zatim prelijte s malo povrtnog temeljaca.
Na kraju dodajte gambore i lignje i pospite peršinom. Skuhajte špagete od soje u vodi ili povrtnom temeljcu, ocijedite ih, prelijte pripremljenim preljevom i dodajte još sjeckanog peršina. Kratko propirjajte sve to na jakoj vatri dodavši isjeckanu kajganu i poslužite odmah.
Dobar tek!
Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a