Rižoto od škampi i školjki savršeni spoj okusa na vašem tanjuru

Izuzetno ukusno predjelo ili glavno jelo, ovaj rižoto sa šparogama i školjkama jednostavan je za pripremu, a savršeno je jelo za sve ljubitelje morskih okusa.

OVDJE ćete pronaći još recepata sa šparogama i školjkama koje ćete obožavati

Rižoto sa šparogama – neodoljivi sezonski okusi za vaš objed
Fritata sa šparogama i palentom za prste polizati
Tjestenina s vongolama
Francuska riblja juha Bouillabaisse s plodovima mora

Recept za rižoto od škampi i školjki

Sastojci za recept:
700g miješanih školjki
500g škampa
150g riže
70g crvenog luka
2 režnja češnjaka
50ml maslinovog ulja
120g rajčice
dva prstohvata sitno nasjeckanog peršina
papar, sol
bijelog vina po želji

Priprema recepta:
Školjke očetkajte i malo operite pod tekućom vodom, a škampe isto malo operite. Školjke stavite na vatru i pustite nekoliko minuta da se otvore.
Skinite ih s vatre i kad se malo ohlade izvadite meso iz oklopa. Zatim na maslinovom ulju kratko popržite isjeckani crveni luk i češnjak te sitno nasjeckane rajčice, zatim dodajte škampe i poklopite.

Nakon 5 minuta dodajte meso školjki i sve polijte bijelim vinom. Nakratko prokuhajte rižu, zatim je lagano pirjajte i podlijevajte bijelim vinom i vodom uz miješanje dok ne omekša.
Kada riža omekša dodajte joj škampe i meso školjki, posolite, popaprite i pospite peršinom. Na kraju sve vrlo lagano promiješajte.

Dobar tek!

Facebook Like Button