Rižoto od škampi i školjki

Izuzetno ukusno predjelo ili glavno jelo, jednostavano za pripremu, savršeno je za sve ljubitelje morskih okusa.

Recept za rižoto od škampi i školjki

Sastojci
700g miješanih školjki
500g škampa
150g riže
70g crvenog luka
2 režnja češnjaka
50ml maslinovog ulja
120g rajčice
dva prstohvata sitno nasjeckanog peršina
papar, sol
bijelog vina po želji

Priprema
Školjke očetkajte i malo operite pod tekućom vodom, a škampe isto malo operite. Školjke stavite na vatru i pustite nekoliko minuta da se otvore. Skinite ih s vatre i kad se malo ohlade izvadite meso iz oklopa. Zatim na maslinovom ulju kratko popržite isjeckani crveni luk i češnjak te sitno nasjeckane rajčice, zatim dodajte škampe i poklopite. Nakon 5 minuta dodajte meso školjki i sve polijte bijelim vinom. Nakratko prokuhajte rižu, zatim je lagano pirjajte i podlijevajte bijelim vinom i vodom uz miješanje dok ne omekša. Kada riža omekša dodajte joj škampe i meso školjki, posolite, popaprite i pospite peršinom. Na kraju sve vrlo lagano promiješajte.

Dobar tek!