Rižoto sa sušenim rajčicama

Ovaj rižoto jednostavan je i brz prilog za vaš ručak ili finu večeru.

Da li ste ostali bez ideja što bi ste htjeli kuhati? Htjeli bi ste isprobati nešto novo, svježe i bogato zdravim namirnicama?

Obitelj Peršurić ima pravi recept za vas.

DSCN8657

Sastojci za recept:
350 g riže (najbolje dugo zrno)
100 g sušenih rajčica
1 manji luk
malo maslinovog ulja
soli po potrebi
temeljac (ili posoljena voda)
malo maslaca
2 dl pjenušca MISAL Prestige extra brut

Priprema recepta:
Luk sitno nasjeckati i pirjati na maslinovom ulju. Zatim dodati rižu i preliti je sa temeljcem, te malo posoliti (ili staviti Vegetu). Ako nemate pripremljen temeljac rižu se može preliti i sa mlakom slanom vodom.

Kuhati rižu prema uputama na pakiranju. Povremeno promješati. Otprilike 5 minute prije kraja kuhanja riže dodati sušenu rajčicu i sve zaliti pjenušce.

Uz lagano mješanje čekati da se riža potpuno skuha, te na kraju kad maknete lonac sa vatre u rižu dodajte 1 žlicu maslaca i dobro izmješajte. Rižoto je gotov, ali ga je najbolje ostaviti još 2-3 minute da se maslac otopi i da rižoto postane kremast.

Tako pripremljen rižoto vrlo brzo je gotov, a najbolje ga je poslužiti s piletinom (pileći file, batak ili krilca).

Ostatak pjenušca MISAL Prestige extra brut predlažemo da popijete kao aperitiv.

Tekst i fotografije: Ana Peršurić