Talijanski rižoto od limuna, bosiljka i dimljene orade

Tradicionalni talijanski recept u Vašoj kuhinji.

Svima nam se dešavaju dani kada samo toliko umorni i iscrpljeni svakodnevnim obavezama da nam kuhanje predstavlja napor. Zato smo odlučili s vama podijeliti ovaj fantastično ukusan tradicionalni talijanski recept za rižoto od limuna, bosiljka i dimljenje orade koji je gotov za samo pola sata, a koji će sigurno oduševiti sve članove vaše obitelji.

Sastojci za recept:
200 grama dimljene orade
1 glavica ljubičastog luka
3 rebra celera
2 režnja češnjaka
250 grama riže dugog zrna
150 mililitara bijelog vina
1 veća vezica svježeg bosiljka
2 veća limuna
100 grama parmezana
sol i papar

Priprema recepta:
Na dvije žlice maslinovog ulja pirjajte nasjeckani luk i celer dok ne omekšaju. Dodajte češnjak i rižu, pa pustite nekoliko minuta da se prže. Ne zaboravite miješati. Podlijte vinom i pustite da sva tekućina ispari a riža postane „al dente“. U zadnjih nekoliko minuta dodajte sok i limunovu koricu, natrgane listiće bosiljaka, komadiće dimljene orade te parmezan. Preporučujemo poslužiti toplo, uz čašu bijelog vina.

Wish vam želi dobar tek!
Pripremila: Daniela Marušić Bešić