
Šefice kuhinje Esplanade Ane Grgić, za Veliki petak uoči Uskrsa, donosi nam recept, kojeg je ovom prilikom podijelila samo sa čitateljima Wish hr portala.
Kremasti crni rižoto i male lignje
Sastojci za recept:
250 g riže
25 g luka
2 g češnjaka
30 ml bijelog vina
400 ml temeljca
150 g parmezana
45 g maslaca
1 žličica crnila od sipe
150 g mini lignje
maslinovo ulje
Priprema recepta:
Na maslinovom ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari. Dodajte crnilo.
Zalijte s temeljcem i lagano kuhajte uz povremeno miješanje. Kad je riža pri kraju maknite s peći i dodajte kockice maslaca i ribani parmezan. Miješati dok rižoto ne postane kremast.
Na maslinovom ulju prepržite mini lignje, dodajte malo soli, papra i timijana.
Servirajte rižoto, na vrh stavite pržene lignje i ukrasite s listićima rikole.
Dobar tek!
Tekst: Ana Grgić
Fotografije: Esplanade Zagreb Hotel
