Rižoto sa šafranom ili žuti rižoto

Giuseppe Daddio, poznati kuhar svjetske klase, ujedno i zaštitno lice trgovačkog centra, danas nam odaje jedan savršen recept.

Rižoto sa šafranom ili žuti rižoto
za 10 osoba

Sastojci za recept:
700 g riže Carnaroli
3 l juhe od piletine
sol i papar prema potrebi
10 gr šafrana u prahu
tučak od šafrana, suhi
parmezan, ribani gr. 200
maslac gr. 100
10 gr extra djevičanskog maslinovog ulja
5 gr luka
1 list lovora
100 gr. bijelog vina
peršin nasjeckani

Priprema recepta:
U plitkoj posudi popržiti nasjeckani luk na maslinovom ulju i maslacu sa lovorovim listom. Dodati rižu, kuhati 4-5 min na srednjoj vatri, dodati sol, bijelo vino i pustiti da ispari. Nastaviti kuhati dodavajući brudet (juhu) od piletine i šafran. Umiješati parmezan i sjeckani peršin.

Servirati rižoto na način kao da pravite valove te na njega servirati komade pečenog mesa bez kosti (ossobuco) te šalšu u kojoj je kuhan ossobuco. Odozgo posipati sa gremoladom.

Uz dopuštenje Akterpublic PR (fotografija)