Lignje i morski plodovi čarobna su kombinacija za ručak ili večeru mnogima od nas. Za sve one koji se žele okušati u spravljanju morskih plodova u kombinaciji s punjenim lignjama restoran Kaiser ponudio je izvrstan recept.
OVDJE pogledajte još nekoliko odličnih recepata s ukusnim i sočnim lignjama
Jadranske lignje prema originalnom dubrovačkom receptu
Punjene lignje kao stvorene za ove blagdane
Sastojci za recept:
Lignje 200 g
Sol, papar
Maslinovo ulje 50 g
Paprika 30 g
Češnjak 10 g
Kapare 20 g
Crne masline 20 g
Baget 20 g
Mlada salata 20 g
Kozice 20 g
Mozzarella 10 g
Priprema recepta:
Lignje očistimo i napunimo nadjevom – kozicama i nasjeckanim krakovima. Popržimo ih na maslinovom ulju, dodamo sol, papar i svježi bosiljak te ih pri kraju napunimo mozzarelom. Punjene lignje potom pečemo u pećnici na maslinovom ulju. Posebno popržimo nasjeckanu papriku, kapare, masline i nasjeckani luk. Mladu salatu začinimo sa soli i paprom, a francuski kruh popržimo sa svježe nasjeckanim češnjakom.
Recept donosi: Kaiser je jedan od deset najboljih slovenskih restorana, koji se nalazi u prekrasnom zelenom okruženju i ambijentu bajkovitog parka unutar Rogaške Slatine.
Restoran Kaiser