Punjene lignje s kozicama, krakovima i mozzarellom

Lignje i morski plodovi čarobna su kombinacija za ručak ili večeru mnogima od nas. Za sve one koji se žele okušati u spravljanju morskih plodova u kombinaciji s punjenim lignjama restoran Kaiser ponudio je izvrstan recept.

OVDJE pogledajte još nekoliko odličnih recepata s ukusnim i sočnim lignjama

Jadranske lignje prema originalnom dubrovačkom receptu
Punjene lignje kao stvorene za ove blagdane

Sastojci za recept:

Lignje 200 g
Sol, papar
Maslinovo ulje 50 g
Paprika 30 g
Češnjak 10 g
Kapare 20 g
Crne masline 20 g
Baget 20 g
Mlada salata 20 g
Kozice 20 g
Mozzarella 10 g

Priprema recepta:
Lignje očistimo i napunimo nadjevom – kozicama i nasjeckanim krakovima. Popržimo ih na maslinovom ulju, dodamo sol, papar i svježi bosiljak te ih pri kraju napunimo mozzarelom. Punjene lignje potom pečemo u pećnici na maslinovom ulju. Posebno popržimo nasjeckanu papriku, kapare, masline i nasjeckani luk. Mladu salatu začinimo sa soli i paprom, a francuski kruh popržimo sa svježe nasjeckanim češnjakom.

Recept donosi: Kaiser je jedan od deset najboljih slovenskih restorana, koji se nalazi u prekrasnom zelenom okruženju i ambijentu bajkovitog parka unutar Rogaške Slatine.
Restoran Kaiser

Facebook Like Button