Punjene lignje kao stvorene za ove blagdane

Pravi užitak na stolu uz bogate punjene lignje.

Zaželjeli ste se mediteranske kuhinje?
Pripremite u svom domu odlične punjene lignje s bogatim aromama koje će kružiti po cijeloj vašoj kuhinji. Isprobajte ovaj odličan recept koji je oduševio mnoge.

Recept za punjenje lignje

Sastojci:
lignja teža od kilograma
10 dag pršuta
malo grubo ribanog parmezana
nekoliko režnjeva češnjaka
maslinovo ulje
sol
papar
5 listića ružmarina

Priprema
Veliku lignju je potrebno prvo očistiti. Krakovi i mekani dijelovi glave narežu se na manje komadiće te se pomiješaju s isjeckanim pršutom, sitno kosanim češnjakom, grubo ribanim parmezanom, solju, paprom i usitnjenim ružmarinom.

Smjesa se dobro naulji maslinovim uljem. Lignja se potom nadijeva i pri vrhu zašije koncem.
U ugrijanu pećnicu lignju se na nauljeni “lim” stavi peći pokrivenu aluminijskom folijom. Tijekom pečenja podlijeva se vlastitim sokom, kojem se može dodati malo vode ako soka uzmanjka, ali nije dobro vodu lijevati izravno po lignji.

Pred kraj lignja se još dosoli prstohvatom soli i kratko zapeče bez folije.

Dobar tek!
Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button