Recept za ukusni ragu od hobotnice sa slanutkom odlično je blagdansko jelo ili tjedna delicija za večeru ili ručak, a ukusne namirnice, koje se savršeno sljubljuju, čine ovo jelo jednostavno neodoljivim.
Recept za ragu od hobotnica za 4 osobe
Sastojci
1kg hobotnice
0,5 kg slanutka
0,5 luka /kapule/
2 žlice pirea od rajčice
0,5 kg pelata od rajčice
0,1 l bijelog vina (onog koje će se servirati uz jelo) a naš vam chif kuhinje i predlaže koje
sol, papar, sviježi listići bosiljka
Priprema
Hobotnicu skuhamo al dente /napola/ i pustimo da se ohladi. Nakon toga luk isječemo na sitne kockice te stavimo pirjati na maslinovo ulje.
Kad je luk pirjan i posve omekšao ,hobotnicu isječemo na sitne komade te ju stavimo u posudu na ispirjan luk, kuhani slanutak dodamo u istu posudu te rajčicu i začine…podlijemo ribljim temeljcem.
Sada na kraju sve poklopimo i pustimo da se pirja na laganoj vatri, uz podljevanje vinom, oko 25 minuta.
Dobar tek želi vam Višnja Čihoratić