Hobotnica s umakom od rajčica, sirom i travama

Marčelo Petan vrhunski voditelj hrane i pića restorana Kaiser te Hotela Rogaška & ROI Spa podijelio je s nama recept za hobotnicu s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama koju možete pripremiti već danas.

Sastojci za recept:

100 gr hobotnice
40 gr rajčica
Sol, papar
Bijeli balsamico
5 gr timijana
5 gr ružmarina
5 gr mrvica
5 gr vlasca
5 gr peršina
30 gr tosta
20 gr maslaca
30 gr maslinovog ulja
20 gr potočarke

Priprema recepta:

Hobotnicu pečemo u vakumiranoj vrećici u pećnici na 76 stupnjeva od četiri do šest sati. Svježe rajčice očistimo od sjemenki, narežemo ih na kockice veličine dva milimetra, posolimo ih i dodamo maslinovo ulje i bijeli balsamico. U mikseru izmiksamo tost, maslac i peršin te smjesu stavimo kratko peći na 180 stupnjeva kako bismo dobili hrskave mrvice, a svježem siru dodamo peršin i vlasac. Hobotnicu poslužimo na listovima potočarke uz hrskave mrvice, sir s travama i rajčice.

Dobar tek!

Izdvojeno:

> Ako ste isprobali ovaj recept zasigurno će svi istinski gurmani poželjeti isprobati i ostale specijalitete i delicije à la carte restorana Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili svoje nepce finim jelima u jedinstvenom ambijentu Kaisera. Uživat ćete uz odlične riblje i mesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice.