Pastrva na valdostanski način

Pastrva na valdostanski način savršen je ručak ili večera.
Polako nam dolazi proljeće tako raste i želja za nešto laganijom prehranom pa nam je riba sve češće na meniju.
Donosimo vam jako ukusan i hranjiv obrok od pastrve, a uz ovo riblje jelo savršeno odgovara rashlađeno bijelo vino.

Sastojci za recept:

4 pastrve
1 mrkva
1 stapka celera
1/2 luka
1 limun
1 češanj češnjaka
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 grančica žalfije
1 grančica ružmarina
30 g grožđica
1 žlica bijelog octa
20 g maslaca
povrtna juha
sol i papar

Priprema recepta:

Omekšajte grožđice u mlakoj vodi. Očistite pastrve. Očistite i operite povrće te ga narežite na kockice. U tavi zagrijte ulje s češnjakom i lagano ispecite povrće, žalfiju i ružmarin.

Dodajte pastrve te ih ispecite s obje strane, dodajte malo octa i pustite da se zadimi. Dodajte grožđice i naribanu limunovu koru. Posolite, popaprite i kuhajte prelivajući toplom juhom. Poslužite pastrve s procijeđenim umakom iz tave (koji ste dobili tijekom kuhanja), pomiješajte s maslacem i brašnom.

Dobar tek!
Fotografija: Ralph Daily