Parmigiana od patlidžana za prste polizati

Svježi patlidžani prava su poslastica u vrućim ljetnim danima, a ako im dodamo pelate od oguljenih rajčica u vlastitom soku ovaj sočan recept poželjet ćete raditi i više puta tijekom ljetnih mjeseci.

Parmigiana od patlidžana

Sastojci:
400 g patlidžana
200 g pelata
2 češnja češnjaka
100 g krušnih mrvica
1 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g naribanog parmezana
100 g mozzarele
Začini (sol, papar, bosiljak ili origano)

Priprema:
Patlidžan narežite na tanje kriške. Kratko ga prepržite na maslinovom ulju i izvadite iz tave. Na soku od patlidžana prepržite protisnuti češnjak te dodajte pelate koje ste narezali i nasjeckali. Dobro posolite i popaprite te dodatno začinite po želji (npr. bosiljkom ili organom).

U prethodno namašćeni lim redajte patlidžane, zatim umak od rajčice i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite naribani parmezan, mozzarellu i krušne mrvice. Zapecite u vreloj pećnici dok se gornji sloj ne zarumeni, oko 15 minuta na 220 stupnjeva.

Dobar tek!

*Kategorija crvenog programa u Zvijezdi kontinuirano raste. Taj asortiman kupci prepoznaju kao brzo, praktično i ukusno rješenje za pripremu ukusnog obroka i za njime sve češće posežu zbog nedostatka vremena- kaže Jasna Pulić, rukovoditelj odjela marketinga u Zvijezdi.

Crveni program Zvijezde sadrži još i pasiranu rajčicu od svježih, zrelih rajčica, protisnutih kroz fino sito da bi se dobila prepoznatljiva, glatka konzistencija. Asortiman nadopunjuju i Zvijezdini gotovi umaci rajčice – Bolognese, Basil i Salsa uz koje je obrok spreman već za tri minute.

Uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (sve fotografije)