
Patlidžani su donijeli nove boje ove sezone na naše tržnice, kuhinje i specijalite našeg stola. Stoga vam donosimo recept u kojem uz patlidžane utkana rikula i tuna te samim time čine visokovrijedan ukusan obrok.
OVDJE pronađite još nekoliko fenomenalnih recepta sa ukusnim patlidžanima
Parmigiana od patlidžana za prste polizati
Patlidžani na turski – Imam bayildi
Tradicionalni namaz od patlidžana Baba Ganoush
Sastav za recept:
6 kriški patlidžana
20 dkg tunjevine iz konzerve u maslinovom ulju
nekoliko malih rajčica
80 g rikule
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 svježa mlada luka
sol
papar
Priprema recepta:
Patlidžan prepržite na tavi, izrežite rajčice na četvrtine, narežite rikulu te narežite ma ploškice mladi luk. Usitnite tunjevinu i pomiješajte je s mladim lukom, rajčicom te začinite solju, paprom i maslinovim uljem. Ovako pripremljeno jelo rasporedite na 6 kriški patlidžana, sve pospite rukolom te smotajte patlidžane u rolice. Rolice posložite na tanjur za posluživanje te pospite s ostatkom rikule i sve začinite maslinovim uljem.
Dobar tek!
