
Tradicionalni recept za namaz od patlidžana Baba Ganosuh postat će vaša omiljena poslastica koja pršti okusima Bliskog istoka, a najviše se priprema i poslužuje u Turskoj, Izraelu, Jordanu, Libanonu, Siriji i ostalim dijelovima Bliskog istoka.
Kako je sada idealno vrijeme za pronaći fine ukusne i svježe patlidžane donosimo vam recept za pripremu namaza koji ćete obožavati.
OVDJE vas čekaju još dva sjajna recepta s patlidžanom koja ćete obožavati
Patlidžani na turski – Imam bayildi
Napravite zdravi hrskavi čips od patlidžana i saznajte sve njegove blagodati
SASTOJCI ZA RECEPT:
1 srednji patlidžan
1 režanj češnjaka
3 žlice tahini paste
1 žlica sezama
Sok od polovice limuna
2 žlice maslinovog ulja, sol i papar
PRIPREMA RECEPTA
Patlidžan pecite u pećnici otprilike 30 min na 200C.
Kada se ohladi, patlidžan ogulite, stavite u blender sa svim ostalim sastojcima i dobro izblendajte. Ohladite u hladnjaku i servirajte uz tanke pogače (somun). Ovo jelo koje nam dolazi s egzotičnog Istoka originalno se u gore navedenim zemljama jede tako da se kruh umače u namaz.
Dobar tek!
