Omiljeni sushi sa sezamom možete napraviti i sami

Sushi je omiljena hrana mnogih, a sushi sa sezamom daje točku i na ovom receptu za prste polizati.
“Nije dovoljno vježbati samo duh, sve mora biti u savršenom skladu.” Chuang Tzu (III st.) – kineski filozof.
Kao što nam poslovica kaže, na svemu moramo raditi kako bi stvorili savršeni sklad. Tako možemo i usavršiti svoje kulinarske sposobnosti.

Često bježimo od isprobavanja novih jela te nam je avanturistički duh, po tom pitanju, nekako slab. No, isprobavanjem novih recepata upravo ćemo vratiti taj avanturistički duh i s velikim samopouzdanjem osvojiti sve kuhinje svijeta.

Stoga, vam donosimo jedan pravi izazovni recept. Radi se o sushiju sa sezamom koji će u vama zasigurno probuditi radoznalost, a nakon što ga napravite i potpuno zadovoljstvo na nepcima.

Sastojci:

250 g riže pripremljene za sushi
3 žlice sezama
4 surimi štapića (meso od rakova)
1 tikvica
1/4 zrelog avokada
1 limun
2 pečena lista nori alge
1 žlica majoneze

Priprema:

Riža sa sushi se kuha sa solju, rižinim ili jabučnim octom i malo šećera.
Popržite sezam u tavici. Osušite surimi štapiće i po dužini narežite na pola. Narežite 1 kolutić tikvice sa korom širine 1/2 cm, a zatim usitnite na male štapiće. Ogulite avokado i po dužini narežite na kriške.

Premažite ga limunovim sokom. Raširite po bambusovoj prostirci prekrivenoj alu-folijom glatku stranu prethodno vodom omekšanog lista nori alge.

Mokrim rukama napunite listove algi rižom za sushi. Namažite tanko majonezu po donjem dijelu alge iu sredinu svake alge stavite malo surimi štapića, komade avokada i tikvice. Zarolajte list alge, rižu i punjenje.

Poslužite uz soja umak i žličicu svježe naribanog đumbira.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a

Facebook Like Button