Losos za gurmane i hedoniste

Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za filet lososa s pireom od graška, đumbirom, majonezom od soje i Wasabi raviolima. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili svoje nepce finim jelima u jedinstvenom ambijentu Kaisera. Uživat ćete uz odlične riblje i mesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice.

Fileti lososa s pireom od graška, đumbirom, majonezom od soje i Wasabi raviolima

Sastojci:
Filet lososa 200 g
Grašak 70 g
Maslac 20 g
Suhi đumbir 5 g
Sojin umak 50 g
Maslinovo ulje 30 g
Ksantan guma
Krem sir 30 g
Wasabi pasta 5 g
Brašno 30 g
Žumanjak
Sol

Priprema:
Filet lososa najprije se poprži s kožom te se peče u pećnici na 180 stupnjeva sedam minuta. Skuhani grašak izmiksamo u kašu, dodamo mu maslac i sol. Od sojinog umaka, maslinovog ulja i ksantana napravimo majonezu. Prethodno pripremljene raviole punimo kajmakom i Wasabi pastom.

Priprema raviola:
Umijesimo brašno sa žumanjkom, soli i malo ulja i mijesimo dok ne dobijemo elastično i mekano tijesto. Nakon toga tijesto omotamo prozirnom folijom i ostavimo u hladnjaku da se odmori barem pola sata. Tijesto valjamo dok ne dobijemo tanki sloj, punimo ga kajmakom i Wasabi pastom te ga prekrijemo drugim listom tjestenine, dobro pritisnemo i režemo u željeni oblik. Ravioli se kuhaju do pet minuta u kipućoj slanoj vodi.

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)