Čajevi od kurkume sa đumbirom ili kajenskim paprom

Dosadašnja istraživanja su pokazala da kurkuma pomaže u prevenciji i liječenju niza bolesti i poremećaja, a ovaj čaj od đumbira i kurkume dići će vam raspoloženje i poboljšati zdravlje momentalno.

OVDJE saznajte puno više o kurkumi

Kurkuma ljekoviti žuti prah

Univerzalni čaj od kurkume

Sastojci:
Šalica tople vode
Sok od pola limuna
Čajna žličica meda
Čajna žličica kokosovog ulja
1/4 čajne žličice kurkume
Prstohvat cimeta

Priprema:
U zagrijanu vodu dodajte sve sastojke i dobro promiješajte. Kurkuma će se slegnuti na dno šalice pa preporučam da čaj popijete dok je još topao uz konstantno miješanje kako bi iskoristili sve prednosti kurkume.

caj-1

Čaj od kurkume i đumbira

Sastojci:
1l vode
Svježi korjen đumbira (5 cm)
1 žličica kurkume u prahu
1 limun
Med

Priprema:

Ogulite i naribajte korijen đumbira. U prokuhalu vodu ubacite naribani đumbir i kuhajte još 5 minuta. Zatim dodajte prah kurkume i ostavite da kuha još 2-3 minute. Maknite s vatre i ostavite da odstoji 10-tak minuta. Procijedite i dodajte sok limuna i žlicu meda (po želji).

caj-2

Čaj od kurkume s kajenskim paprom

Sastojci:
1 žličica kurkume u prahu
1 žličica kajenskog papra
1 žličica meda
sok od 1/2 limuna

Priprema:
Priprema ovog čaja ne može biti jednostavnija – u šalicu vruće vode umiješajte sve sastojke i to je to! Čaj pijte 2 puta dnevno, možete ga piti umjesto jutarnje kave.

Zašto je ovaj čaj dobar?
Dosadašnja istraživanja su pokazala da kurkuma pomaže u prevenciji i liječenju niza bolesti i poremećaja. No, da bi se aktivni sastojci kurkume apsorbirali, potrebno ju je uzimati u kombinaciji s paprom. Kajenski papar i kurkuma stimuliraju rad probavnog sustava i smanjuju rizik od nastanka probavnih smetnji i poremećaja.

Tekst: Rahela Lončarić

Facebook Like Button