Kruh od banane jedno je od mojih najomiljenijih deserata! Nije preslatko i savršeno je za doručak uz kavu. Prvi puta sam radila kruh od banane dok sam čuvala djecu s gospođom Deb tijekom studiranja. Ona je sjajna kuharica i podijelila je mnoštvo svojih recepata sa mnom od kojih sam neke nastavila raditi svojoj obitelji sve do danas.
Kruh od banane je lagan za pripremu dobar je za čuvanje, tako da možete uživati u njemu i na poslu tijekom cijelog tjedna.
Sastojci za recept
3-4 zrele banane
1/3 šalice rastopljenog maslaca
3/4 šalice smeđeg šećera
1 jaje
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
1 1/2 šalica brašna
po želji: orasi
Priprema recepta
Zagrijete pećnicu na 175 stupnjeva, a kalup za pečenje obložite aluminijskom folijom.
U zdjeli izgnječite banane s vilicom dok potpuno ne bude glatka smjesa. Umiješajte rastopljeni maslac . Dodajte sodu bikarbonu i sol te polako dodajte vanilin šećer. Na kraju pažljivo umiješajte brašno.
Smjesu izlijte u kalup za pečenje. Pecite oko 50 minuta do jednog sata sve dok čačkalica koju umetnete u kruh ne izađe čista.
Izvaditi iz pećnice i pustite da se ohladi. Kruh od banane izvadite iz kalupa, narežite i poslužite. Zamotajte kruh u najlonski omotač kako bi ostao vlažan i dulje trajao.
Preporuke za posluživanje
Obično poslužujem kruh od banane s tankim, dugačkim kriškama svježe banane i tada lagano poškropim kruh i bananu s agavinim sirupom ili medom. Još jedan odličan način posluživanja je serviranje uz tanke kriške svježih jagoda, kokosa i meda.
Recept: Katarina Štimac