Ovaj nevjerojatno, jednostavan recept za kolač od jagoda zahtjeva samo desetak minuta za pripremu i tridesetak minuta za pečenje.
Sastoji za recept za kolač od jagoda:
170 g šećera
170 g brašna
450 g jagoda
3 jaja
Priprema recepta:
Pećnicu zagrijte na 200°C. Jaja i šećer miješajte 2-3 minute dok ne postane glatka smjesa. Lagano umiješajte brašno i miješajte dok se smjesa ne ujednači. Dodajte narezane jagode i lagano promiješajte. Smjesu istresite u okrugli, namašćeni kalup za torte i pecite prvih pet minuta na 200°C. Zatim temperaturu smanjite na 175°C i pecite još 30 minuta ili dok se kolač ne ispeče.
Ostavite u kalupu da se malo ohladi prije nego skinete kalup i poslužite kolač od jagoda.
Tijekom sezone umjesto jagoda možete dodati drugo bobičasto voće, kruške, jabuke ili šljive. Ako dodajete voće koje sadrži manje vode u sebi skratit ćete vrijeme pečenja kolača.
Dobar tek!
Fotografija: Anssi Koskinen