Najpopularniji način za pripremu svježih jagoda su one prema receptu Romanov. Tajna se krije u narančinoj korici, likeru i šećeru u kojem jagode moraju neko vrijeme ležati prije nego ih iznesemo na stol.
Sastojci za recept:
500 g jagoda
2 žlice šećera
2 žlice Curaçao likera
1 naranča
1/4 l tučenog slatkog vrhnja
malo vanili šećera
OVDJE vam donosimo još nekoliko izvrsnih recepata sa jagodama
Tart s jagodama i bananama
Napravite domaći Radler s jagodama
Slatke košarice s jagodama
Ovaj kolač nije bilo koji kolač s jagodama
Priprema recepta s jagodama:
Jagodama otkinemo peteljke, operemo ih i ostavimo da se dobro ocijede. Šećer izmiješamo s likerom, sokom od naranče i naribanom narančinom koricom. Jagode stavimo u zdjelu te ih prelijemo s dobivenom smjesom. Zdjelu ostavimo u hladnjaku dva sata.
Slatko vrhnje čvrsto istučemo s vanili i običnim šećerom pa ga naizmjenice s jagodama stavljamo u čaše ili zdjelice. Poslužujemo hladno.
Dobra tek!
Piše: Wish.hr