Kula od jagoda i rabarbare

Savršen desert, spoj slatke jagoge i pomalo ljutkaste rabarbare čine fantastičnu simfoniju za svačije nepce. Probajte, iznenađenje je neizostavno!

Sastojci za recept
Rabarbara salata
4 stabljike rabarbare
2 žlice šećera
200 g jagoda
sok od limuna
vanilija

Odrežite krajeve stabljika rabarbare, oguliti i izrežite na male kockice. Dodaj šećer. Izrežite jagode na kockice i dodajte ih u rabarbaru i dobro promiješajte.

Toranj
1 paket lisnatog tijesta
2 žumanjka
šećer
200 g mascarpone i creme fraiche (izmiješano)
sok od limuna
šećer u prahu

Izrežite krugove od tijesta i premažite žumanjkom. Probušite ih s vilicom i pospite šećerom. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200° C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Pomiješajte creme Fraiche i Mascarpone s limunovim sokom, šećerom u prahu i vanilijom. Dodajte malo soka od salate od rabarbare.

Izgradite toranj: tijesto – krema – voće – tijesto – krema – voće – tijesto – krema – jagoda kao ukras

Dobra tek!
Fotografija: Pixabay