Prefina bazga bere su u proljeće, a svi koji su isprobali ovu ljekovitu biljku znaju i da je ona savršena u kulinarskim receptima.
Tempura je poznati specijalitet japanske kuhinje pa zato za one koji vole fine japanske delicije donosimo recept kako bi sada mogli uživati spravljajući i jedući ovo poznato jelo od bazge.
Ako volite ljekovitu bazgu pogledajte još nekoliko recepata koji će vas oduševiti
Sok od bazge idealan napitak proljeća: napravite domaći sok, koktel ili čaj od bazge
Sastojci za bazgu u tempuri:
cvjetovi bazge 10-ak komada
ulje za prženje
Za tempuru:
1 žumanjak
glatko brašno 1 čaša
ledeno hladna mineralna voda 1 čaša
malo soli
Priprema recepta:
Pomiješati žumanjak s mineralnom vodom, dodati brašno i sol pa vrlo kratko promiješati sve sastojke. Cvjet bazge umočiti u pripremljenu tempuru i kratko pržiti u vrućem ulju. Vaditi na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće i ponoviti s preostalim cvjetovima. Odmah poslužiti. Hrskave cvjetiće po želji možemo posuti šećerom u prahu ili poslužiti s voćnim preljevom i kuglicom sladoleda.
Uz dopuštenje: XOXO (sve fotografije)