Riblji paprikaš za sve koji vole domaću hranu

Studije za prehranu kažu da bi ribu trebalo jesti dva puta tjedno. Stoga vam donosimo jedno tradicionalno jelo s ovih područja koje mnogi ljubitelji ribe naprosto obožavaju, a to je riblji paprikaš.

Sastav za recept:
1,5 kg različite riječne ribe
1/2 dcl bijelog vina za kuhanje
6 listića lovora
1,5 dcl mlake vode
pušlek peršin bez stapke, sitno nasjeckan
začini prema želji – sol, papar, crvena ljuta ili slatka paprika ovisno o željama
5 dcl ribljeg temeljca ili neki od gotovih mješavina začina za riblji paprikaš

Priprema recepta:
Prvo kuhajte riblje glave i repove s lovorovim listom u 2 dcl bijelog vina i 2 dcl vode. Nakon što su repovi i glave dobro kuhani smiksajte ih štapnim mikserom nakon čega ćete dobiti juhu. Na dobro ugrijanu mast stavite izrezane ostatke ribe dodajte sve začine te ulijte riblju juhu koju ste dobili prethodnim postupkom. i zalijte ostatkom vina i vode. Kuhajte sve daljnjih 15 minuta, zatim dodajte peršin i ako želite rezance za juhu.

Dobar tek!